Antena Meniu Search
x

Galerie foto Aproape toată ţara a intrat sub avertizare cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii. Vreme severă până la noapte

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri dimineață, noi avertizări de vreme severă. De astăzi, de la ora 10.00, au intrat în vigoare o alertă cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii, în aproape toată țara, dar şi o informare de furtuni în cea mai mare parte a ţării.  

de Redactia Observator

la 29.05.2024 , 10:15

Codul galben este în vigoare începând de miercuri, ora 10.00, până la ora 23.00. În acest interval, în Moldova, în cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Munteniei și al Olteniei vor fi perioade cu averse și cu caracter torențial, descărcări electrice și izolat vijelii și grindină. 

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 25...30 l/mp și pe alocuri de peste 40...50 l/mp.

Harta județelor afectate de codul galben de vreme severă

meteoromania.ro

Articolul continuă după reclamă

Informare de ploi în cea mai mare parte a țării, vânt și grindină

Pe acelaşi subiect

De asemenea, meteorologii anunță că, de miercuri dimineața până joi seara, va ploua în cea mai mare parte a țării. Vor fi mai ales averse, însoțite de descărcări electrice și pe alocuri de intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15...25 l/mp și pe alocuri de peste 40 l/mp, potrivit ANM.

Înnorări, ploi moderate și grindină în Bucureşti

Conform prognozei speciale valabilă de miecuri, ora 10.00, până joi, ora 20.00, vremea în București va fi în general instabilă. Vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse moderate cantitativ (10...15 l/mp), descărcări electrice și posibil grindină. 

Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi miercuri de 22...23 de grade și joi de 25...26 de grade, iar cea minimă de 12...14 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei
IPS Teodosie: Femeile abuzate să îşi ducă crucea. Sunteţi de acord cu această declaraţie?
Observator » Vremea » Aproape toată ţara a intrat sub avertizare cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii. Vreme severă până la noapte