Antena Meniu Search
x

Aproape toată ţara, sub avertizări de furtuni severe, ploi şi grindină. Coduri galben şi portocaliu în Bucureşti şi 34 de judeţe

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri noi avertizări de vreme rea. Potrivit meteorologilor, Capitala şi 34 de judeţe sunt sub alerte cod galben şi portocaliu de ploi torențiale, furtuni și grindină, până la noapte.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 02.07.2021, 10:51

Astfel, vineri, între orele 10.00 – 23.00 este în vigoare o alertă cod galben. În nordul Moldovei, jumătatea de vest a Munteniei, sudul Crișanei, sud-vestul Transilvaniei și pe arii restrânse la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...35 l/mp.

Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe alocuri și în celelalte regiuni.

Pentru același interval meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu și anunță în Transilvania, Maramureș, Dobrogea, local în Moldova, Muntenia și în jumătatea de nord a Crișanei averse torențiale, descărcări electrice și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35...50 l/mp și izolat peste 60...70 l/mp.

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu

meteoromania.ro

Pe acelaşi subiect

Avertizarea cod portocaliu vizează județele: Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța și Călărași.

Potrivit ANM, Bucureștiul va fi sub cod galben.

Ploi abundente și în restul Munteniei și Moldovei

De la ora 23.00 până sâmbătă la ora 10.00, va intra în vigoare o altă alertă Cod galben. În Maramureș, nordul Crișanei și al Transilvaniei și local în Moldova, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Județele vizate, în acest caz, sunt Satu Mare, Maramureș, Sălaj,Bihor, Cluj, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț, Botoșani, Iași și Vaslui.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp. Vremea se va menține în general instabilă și în următoarele zile.

Prognoză specială pentru București

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza specială pentru București, pentru intervalul vineri ora 10.00 - sâmbătă ora 10.00. Cerul va avea înnorări temporări accentuate, iar ziua vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Se vor acumula cantități de apă în medie de 10...15 l/mp și izolat, posibil, peste 20 l/mp. Temperatura maximă va fi de 26...27 de grade, iar cea minimă de 16...18 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Vremea » Aproape toată ţara, sub avertizări de furtuni severe, ploi şi grindină. Coduri galben şi portocaliu în Bucureşti şi 34 de judeţe