Avertizare meteo: Rupere de nori în județul Galați, ANM a emis Cod Roșu de vreme rea

De Redactia Observator.
Publicat: 20.06.2021, 16:51.
Actualizat: 20.06.2021, 16:59

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică o nouă avertizare Cod roşu de ploi torenţiale în localităţi din judeţul Galați.

Cod Roșu de vreme rea în Galați

Avertizare meteo: Rupere de nori în județul Galați, ANM a emis Cod Roșu de vreme rea

Shutterstock (imagine ilustrativă)

Potrivit meteorologilor, între orele 16.30 şi 17.30, în judeţul Galați, în localităţile Umbrărești, Ivești, Grivița și Costache Negri se vor semnala averse torențiale ce vor depăși 40...50 l/mp. Se anunță și frecvente descărcări electrice. În zona avertizată s-au acumulat în ultima oră până 40...50 l/mp. De asemenea, până la ora 17.30, în localităţile Băile Herculane, Cornereva, Topleț din Caraş-Severin, respectiv Orșova, Eșelnița, Isverna, Balta, Podeni, Dubova și Obârșia-Cloșani din județul Mehedinţi este Cod portocaliu de averse. Se vor semnala averse torențiale ce vor depăși local 35...50 l/mp.

Cod Roșu de inundații, în Tulcea

Hidrologii au emis, duminică, o atenționare cod roșu de inundații pentru râuri din bazinele hidrografice Taița, din județul Tulcea. Avertizarea este valabilă până la ora 22.00.

Citește și:

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice: Taița – bazin superior amonte S.H.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.