Antena Meniu Search
x

Căderile de grindină s-au ţinut lanţ în toată ţara

Căderile de grindină s-au ţinut lanţ şi ieri, în toată ţara. În unele locuri cantitatea de piartră a fost atât de mare, încât pe jos s-a aşternut un strat consistent de gheaţă.

de Redactia Observator

la 30.05.2020, 13:05

Vezi și
  • Imaginile par filmate chiar în toiul iernii.
  • Şi în oraşul Ineu din Arad, vremea a fost severă.

Culturi întregi de fructe şi legume au fost distruse. În alte părţi, furtunile au căpătat aspect de tornadă. Nu trece zi fără să cadă grindină în judeţul Dâmboviţa. În comuna Mătăsaru, bucăţile de gheaţă au distrus o mare parte din recoltele oamenilor.

Vremea nu a fost mai iertătoare nici în vestul ţării. În judeţul Timiş, grindina a fost însoţită de vântul puternic şi de fulgere. Codul portocaliu de vreme severă i-a oprit pe şoferi pe marginea drumului timp de aproape un sfert de oră.

Imaginile par filmate chiar în toiul iernii, nicidecum la final de mai. Şi în oraşul Ineu din Arad, vremea a fost severă. Piatra nu au iertat nicio gospodărie. 

La fel a fost şi în judeţul vecin, Bihor, unde curţile oamenilor au fost îngropate sub bucăţile de gheaţă. Agricultorii din toată ţara au ajuns în pragul disperării. Culturile cu celebrii pepeni de Dăbuleni sunt deja compromise.

Nici restul ţării nu a scăpat de fenomenele meteo extreme. În Botoşani, un vârtej asemănător unui început de tornadă i-a speriat pe localnici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Căderile de grindină s-au ţinut lanţ în toată ţara