Antena Meniu Search
x

Video Căldură ca-n miezul verii la final de septembrie. De ce vom avea şi 35 de grade Celsius în weekend: explicaţia meteorologilor

Val de aer tropical în plină toamnă. Mâine temperaturile vor fi ca-n mijlocul verii, vor depăşi pragul caniculei. Şi nu e doar un episod trecător. Vremea va rămâne deosebit de caldă până la finalul lunii octombrie. 

de Redactia Observator

la 22.09.2023, 20:13

Vezi și

L a finalul lunii septembrie, pe litoral sunt mai puţini turişti, dar e frumos ca vara. Oamenii fac plajă şi baie. 

  • Andreea Filip, reporter Observator: Weekend-ul vine la mare cu temperaturi perfecte de plajă de 26 de grade Celsius, iar apa mării este în continuare caldă şi bună pentru o baie. Are 22, 23 de grade Celsius.

Zece mii de turişti si au făcut rezervări în acest weekend la mare

  • Sorina Dumitrașcu, şef recepție: Locaţia noastră din Eforie Nord, deschisă pe toată perioada anului, în acest weekend are un grad de ocupare de 100%. Bineînţeles că şi vremea este favorabilă, este o toamnă foarte plăcută la mare. Îi întâmpinăm pe oaspeţii noştri cu pachete promoţionele, ce includ inclusiv pachete spa. 

În restul ţării va fi chiar mai cald, vremea va fi caniculară.

  • Andreea Petrescu, reporter Observator: Sâmbătă, în Bucureşti, termometrele vor indica în jur de 35 de grade la umbră, ceea ce înseamnă că şi Capitala va fi sub valul de caniculă. Asta în condiţiile în care pentru final de septembrie temperaturile normale sunt de doar 23 de grade. 

Vremea rămâne extrem de caldă încă o lună

Temperaturile se vor menţine ridicate până la sfârşitul lunii octombrie, iar ploile vor fi extrem de puţine în tot acest timp, spun specialiştii. Fenomenul se datorează unui val de aer sosit din nordul Africii. 

  • Andrei Meda, meteorolog: Până în 20 octombrie, temperaturi tot aşa mai ridicate decât mediile climatologice, însă, atenţie, ele vor fi mai mari decât ar trebui să fie în mod normal, dar mai scăzute decât ce avem acum.  

Schimbările de temepratură îşi pun amprenta asupra noastră, atrag atenţia medicii. 

Alis Grasu, medic de urgenţe: Sistemul imunitar care trebuie să facă faţă la toate aceste variaţii de temeperatură suferă în primul rând, asta atrage după sine probleme de sănătate. Cei mai afectaţi sunt bătrânii, persoanele cu afecţiuni cronice, cu comorbidităţi, copiii, persoanele cu anemii şi boli de sistem. 

Mâine este echinocţiul de toamnă, ziua este egală cu noaptea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Căldură ca-n miezul verii la final de septembrie. De ce vom avea şi 35 de grade Celsius în weekend: explicaţia meteorologilor