Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ciclonul Casandra a făcut prăpăd în apropiere de România. În weekend va atinge și țara noastră

Europa este lovită de un nou val de vreme rea. Ciclonul Casandra a făcut prăpăd în Bosnia-Herţegovina şi a lăsat în urmă cel puţin 14 morţi. Aceeaşi furtună violentă a adus necazuri şi Italia, iar în weekend va aduce ploi torenţiale şi la noi. 

de Redactia Observator

la 04.10.2024 , 20:21

Viitura a lovit Bosnia Herţegovina în toiul nopţii şi a spulberat mai multe localităţi. Drumurile au fost închise din cauza alunecărilor de teren. 

"Am ieşit pe terasă şi am văzut apă peste tot, inundaţii. Drumul spre Sarajevo, drumul spre Kresevo sunt inundate. Este înfiorător. Apa a intrat în casele oamenilor, totul este distrus, totul! Mă plimbam în dimineaţa asta şi era înfiorător", a povestit un martor.

Multe case s-au năruit, aproape, iar o localitate este izolată complet. Principalele şosele şi căi fertate nu se mai văd de sub torenţii de noroi. Echipele de salvare caută un copil dispărut în timpul viiturii. 

Vezi și

Şi nordul Italiei este sub ape după ce ploile torenţiale s-au dezlănţuit ieri dimineaţă

Pe acelaşi subiect

Locuitorii din regiunea Emilia-Romagna, care încearcă să îşi revină după dezastrul de acum două săptămâni, au fost astăzi sub cod roşu de inundaţii.

Un râu revărsat a spart digul ridicat de autorităţi luna trecută, iar localnicii se tem că puhoaiele vor ajunge în casele lor. 

Vremea extremă a lovit şi oraşul de coastă Ancona. Mai mulţi copaci s-au prăbuşit, iar un arbore a căzut pe o maşină aflată în mers - şoferul în vârstă de 85 de ani a fost rănit. Ploile au provocat alunecări de teren, iar circulaţia trenurilor a fost blocată. 

Avertizări de furtună sunt şi în Austria, Ungaria, Croaţia, Serbia şi Grecia.  

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Puneţi în aplicare sfaturile primite de la specialiştii în parenting?
Observator » Vremea » Ciclonul Casandra a făcut prăpăd în apropiere de România. În weekend va atinge și țara noastră