Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Foto Vremea de mâine 5 octombrie 2024. Ploi și descărcări electrice în mai multe zone din România

Vremea de mâine sâmbătă 5 octombrie 2024 în România. Până sâmbătă vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru începutul lunii octombrie. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 şi 29 de grade. Vor fi înnorări temporar accentuate şi perioade cu averse în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Oltenia, iar seara şi în jumătatea de nord a Moldovei şi vestul-nord-vestul Munteniei. Ploile vor fi însoţite şi de descărcări electrice. Cu precădere la deal şi la munte, vor fi cantităţi de apă pe arii restrânse de 15...20 l/mp şi izolat de 25...30 l/mp. În restul ţării, cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în Banat, sudul Crişanei şi în Carpaţii Meridionali, cu viteze în general de 55...65 km/h, iar pe creste rafalele vor depăşi 70...80 km/h.

de Redactia Observator

la 04.10.2024 , 17:44

Vremea va fi în general instabilă, iar cerul va prezenta înnorări temporar accentuate. Mai ales după-amiaza şi noaptea, în Moldova, cea mai mare parte a Munteniei şi în sud-estul Transilvaniei, vor fi averse însemnate cantitativ. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 20...30 l/mp şi izolat de peste 40...50 l/mp.

Ploile vor avea şi caracter torenţial şi vor fi însoţite de descărcări electrice şi izolat de intensificări de scurtă durată ale vântului şi grindină. Averse pe arii mai restrânse şi la intensităţi mai mici, se vor semnala ziua în jumătatea vestică, iar noaptea în extremitatea de sud-est a ţării. Vântul va sufla slab şi moderat.

Temperaturile maxime vor fi în scădere în vest, nord şi parţial în centru şi se vor situa peste mediile climatologice specifice datei în rest, astfel că, la nivel naţional se vor încadra, în general, între 17 şi 28 de grade; minimele termice vor fi cuprinse între 8 şi 20 de grade. Pe areale mici se va forma ceaţă.

Articolul continuă după reclamă

Prognoza meteo în București și Cluj-Napoca

Pe acelaşi subiect

Vremea se va menţine caldă, dar va deveni instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate după-amiaza şi noaptea, când vor fi averse şi descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 15...25 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimă va fi de 14...15 grade. În Cluj-Napoca vor fi cel mult 19 grade și va ploua.

Vremea la munte

Vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi vor fi perioade cu averse în toate masivele. Ploile vor avea şi caracter torenţial, izolat vor fi însoţite de descărcări electrice şi posibil intensificări de scurtă durată ale vântului şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 20...30 l/mp şi izolat de peste 40...50 l/mp, în Carpaţii Orientali şi în Carpaţii Meridionali. Vântul va sufla slab şi moderat. Regimul termic va marca o scădere uşoară faţă de intervalul precedent.

Cum va fi vremea în Europa

Cerul va avea înnorări şi va ploua îndeosebi în sudul, sud-estul, centrul şi estul Europei. Precipitaţii mixte se vor semnala în nordul şi vestul Peninsulei Scandinavice şi în Munţii Alpi. În celelalte zone vremea va fi în general frumoasă şi numai pe arii restrânse vor fi posibile ploi. Vor fi intensificări de vânt în Arhipelagul Britanic, Peninsula Iberică şi local în rest. Temperaturile vor creşte uşor în vestul continentului, dar în rest nu se vor modifica semnificativ faţă de ziua precedentă. Dimineaţa, în zonele joase de relief, pe spaţii mici se va forma ceaţă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Puneţi în aplicare sfaturile primite de la specialiştii în parenting?
Observator » Vremea » Vremea de mâine 5 octombrie 2024. Ploi și descărcări electrice în mai multe zone din România