Antena Meniu Search
x

Video Ciclonul din Mediterană aduce furtuni în România. Zonele vizate de fenomenele meteo extreme

18 grade la Oradea, 37 la Giurgiu. Sunt extremele zilei în România. După căldura neobișnuită din toată ţara, ciclonul din Mediterană îşi arată efectele şi la noi. Este vorba despre vestul ţării, unde fenomele extreme şi-au făcut deja apariţia. Azi-noapte au fost furtuni şi vijelii. Judeţele din vest vor rămâne sub avertizare cod portocaliu până mâine. În schimb, în restul zonelor vremea va rămâne neobişnuit de caldă pentru această perioadă. 

de Redactia Observator

la 24.09.2023, 19:51

Vezi și

La Oradea a plouat torenţial noaptea trecută, iar fulgerele au luminat cerul. Vântul a suflat cu rafale de peste 70 km/h. Pe unele străzi, canalizarea nu a mai făcut faţă, iar şoferii au înaintat cu greu. 

Şi în Maramureş mai multe localităţi au fost sub atenţionare de vreme severă, iar aproape de miezul nopţii s-a dat şi un mesaj RO-Alert. 

În jumătatea de vest a României vor fi furtuni de vară cu cantităţi mari de apă, descărcări electrice și vijelii puternice, spun meteorologii. Furtunile de la noi sunt declanşate de ciclonul format în zona Mării Mediterane care provoacă inundaţii în Serbia şi Croaţia. Ambele ţări sunt sub cod roşu.

Şi Italia a fost lovită de fenomene extreme, de la nord până în sud

Pe acelaşi subiect

La Milano, partida dintre AC Milan şi Verona a fost decalată jumătate de oră din cauza unei ploi torenţiale însoţită de grindină. Mai multe străzi au fost inundate în oraş, iar şoferii s-au adăpostit cu maşinile în parcări subterane şi benzinării. În Padova o tornadă a luat pe sus acoperişuri şi a distrus mai multe sere. A căzut grindină, iar în jumătate de oră străzile au devenit albe, ca şi cum ar fi nins. 

În Sud, bucăţile de gheaţă au distrus zeci de maşini, iar culturile au avut şi ele de suferit. Şapte regiuni din Italia sunt încă sub alertă de vreme extremă.  

În România, doar cei care stau în Vestul ţării vor fi martorii unor fenomene extreme. În rest, vremea va rămâne neobişnuit de caldă şi fără ploi. Temperaturile sunt cu 10 grade mai mari decât ar trebui să fie în această perioadă. Vara târzie se va întinde până la finalul lunii octombrie

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Ciclonul din Mediterană aduce furtuni în România. Zonele vizate de fenomenele meteo extreme