Antena Meniu Search
x

Galerie foto Aproape jumătate de țară intră în câteva ore sub avertizări cod galben și portocaliu de ploi torențiale, grindină și vijelii. În București continuă canicula

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, noi avertizări de vreme severă. Astfel, de la ora 15.00 până la noapte, este valabilă o alertă cod portocaliu de ploi torențiale. În alte județe va fi cod galben de instabilitate atmosferică, până mâine dimineață. Pentru București, meteorologii anunță vreme călduroasă și disconfort termic.

de Redactia Observator

la 24.09.2023, 10:32

Codul portocaliu de furtuni va fi în vigoare în intervalul 24 septembrie, ora 15 – 25 septembrie, ora 3.00. Potrivit ANM, în județele Timiș, Arad, Caraș Severin, Mehedinți, Gorj și zona de munte a județului Hunedoara vor fi averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40...50 l/mp și izolat de peste 70 l/mp.

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu de furtuni

meteoromania.ro

Ploi, grindină și furtuni în aproape jumătate de țară

COD GALBEN

Pe acelaşi subiect

Interval de valabilitate: 24 septembrie, ora 13 – 25 septembrie, ora 10

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică

În Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Olteniei vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, rafale în general de 55...70 km/h și pe alocuri grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 25...30 l/mp și izolat de peste 40...50 l/mp.

15 județe vor fi afectate de avertizările de vreme rea, în următoarele ore: Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Caraș-Severin, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Sălaj, Satu Mare, Timiș.

Vreme caldă în București

Vremea în Capitală se va menține călduroasă, până luni dimineață, cu disconfort termic ridicat şi indice temperatură-umezeală ce posibil vadepăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi, anunță Administrația Națională de Meteorologie. Meteorologii afirmă că temperatura maximă va fi de 33...34 de grade, iar cea minimă de 14...16 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat, rafale de până la 40...45 km/h, după-amiaza și seara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Vremea » Aproape jumătate de țară intră în câteva ore sub avertizări cod galben și portocaliu de ploi torențiale, grindină și vijelii. În București continuă canicula