Antena Meniu Search
x

Video Vremea rea a făcut prăpăd în Oradea. Puhoaie pe străzile din oraș, după o ploaie torențială de doar câteva minute

Ieri a fost cea mai călduroasă zi de 23 septembrie din ultimii 60 de ani. Practic cel mai fierbinte echinocţiu de toamnă din istoria documentată meteorologic a României. Am avut temperaturi resimţite chiar şi de 38 de grade în sudul ţării, cu 15 grade mai mult decât ar fi normal în această perioadă. Însă azi-noapte au fost furtuni şi vijelii în judeţele din vest, aflate sub incidenţa unui cod portocaliu. 

de Redactia Observator

la 24.09.2023, 09:04

Vezi și

Vremea rea a pus stăpânire, seara trecută, pe judeţele din vestul ţării. La Oradea a plouat torenţial preţ de minute bune, fulgerele au luminat cerul, iar vântul a suflat cu rafale de peste 90 km/h. Acolo unde canalizarea nu a mai făcut faţă, şoferii au fost nevoiţi să înainteze, cu greu, pe străzile inundate. Probleme au fost şi în Maramureş. Mai mai multe localităţi au fost sub atenţionare de vreme severă. Aproape de miezul nopţii, locuitorii au primit şi un mesaj RO-Alert.

În Capitală a fost vară în toată regula

Ieri însă în Capitală a fost vară în toată regula. Termometrele au urcat până la 35 de grade Celsius, dar s-au resimţit ca şi 37, pentru că vântul nu a bătut aproape deloc. 

Cel mai cald a fost însă la Zimnicea, unde temperatura a ajuns la 36 de grade Celsius. De altfel în aproape tot sudul României s-au resimţit valori caniculare, potrivite pentru iulie sau august. 

Pe acelaşi subiect

Mădălina Chiţac, reporter Observator: A fost cea mai călduroasă dimineaţa de 23 septembrie din ultimii 60 de ani. Nu mai puţin de 67 de recorduri termice s-au înregistrat la staţiile meteo din întreaga ţară. În Bucureşti, vremea a fost parcă de vară. 

Acum un an, în Capitală, mercurul abia urca până la 19 de grade. Iar în zona montană...

Prima zăpadă din această toamnă pe Transalpina. Ninge ca-n poveşti aici la stână. 

16 grade Celsius la Bâlea Lac

Ieri însă au fost 16 grade Celsius la Bâlea Lac. Diferenţa faţă de zilele calendaristice de vară se simte însă noaptea, când temperaturile scad drastic. Vom mai putea vorbi de caniculă şi astăzi. 

Iris Răducanu, meteorolog: De luni, vremea se ameliorează sub aspectul precipitaţiilor. Se mai răcoreşte un pic şi termic, dar temperaturile vor rămâne mult  mai ridicate decat ce ar trebui să înregistrăm la această dată. 

Furtunile de la noi sunt declanşate de acelaşi ciclon care provoacă inundaţii în Serbia şi Croaţia. În ambele ţări, noaptea trecută, a fost cod roşu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Vremea rea a făcut prăpăd în Oradea. Puhoaie pe străzile din oraș, după o ploaie torențială de doar câteva minute