Antena Meniu Search
x

Video Cea mai călduroasă zi de 23 septembrie din ultimii 60 de ani. Cât va mai ține valul de căldură din România

Azi a fost cea mai călduroasă zi de 23 septembrie din ultimii 60 de ani. E cel mai fierbinte echinocţiu de toamnă din istoria documentată meteorologic a României. Am avut temperaturi resimţite chiar şi de 38 de grade în sudul ţării, cu 15 mai mult decât ar fi normal în această perioadă. Atenţie, însă, la noapte sunt anunţate ploi torenţiale şi vijelii în judeţele din vest

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 23.09.2023, 20:25

Vezi și

În Capitală, azi au fost 35 de grade Celsius, dar s-au resimţit ca şi 37, pentru că vântul nu a bătut aproape deloc. 

  • Femeie: Arde foarte tare pielea, vă recomand foarte mult SPF 50, neapărat. Este puţin îngrijorător, trebuie să recunosc. Dar ne bucurăm de vremea plăcută, chiar dacă este destul de exagerat.
  • Bărbat: E puţin anormal, se decalează puţin anotimpurile. Totuşi, în tot timpul anului nu percep o încălzire în toate lunile. Dar pentru septembrie, asta se întâmplă de mulţi ani. 

Cel mai cald a fost la Zimnicea, unde temperatura a ajuns la 36 de grade Celsius. De altfel în aproape tot sudul României s-au resimţit valori caniculare, potrivite pentru iulie sau august. 

Mădălina Chiţac, reporter Observator: A fost cea mai călduroasă dimineaţa de 23 septembrie din ultimii 60 de ani. Nu mai puţin de 67 de recorduri termice s-au înregistrat la staţiile meteo din întreaga ţară. În Bucureşti, vremea a fost parcă de vară. 

Pe acelaşi subiect

Acum un an, în Capitală, mercurul abia urca până la 19 de grade Celsius

Diferenţa faţă de zilele calendaristice de vară se simte însă noaptea, când temperaturile scad drastic. Vom mai putea vorbi de caniculă şi mâine. Excepţie face vestul ţării, unde este aşteptată vreme rea în această seară. E cod galben de vijelii, cu tunete şi fulgere, care vor ţine până mâine dimineaţă, avertizează meteorologii. 

Iris Răducanu, meteorolog: De luni, vremea se ameliorează sub aspectul precipitaţiilor. Se mai răcoreşte un pic şi termic, dar temperaturile vor rămâne mult mai ridicate decat ce ar trebui să înregistrăm la această dată. 

Furtunile de la noi sunt declanşate de acelaşi ciclon care provoacă inundaţii în Serbia şi Croaţia. În ambele ţări e cod roşu în noaptea asta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Vremea » Cea mai călduroasă zi de 23 septembrie din ultimii 60 de ani. Cât va mai ține valul de căldură din România