Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ciclonul islandez care a făcut prăpăd în Vest ajunge în România. Vijelii şi temperaturi mai mici cu 15 grade

Nici nu a început bine toamna că furtunile fac prăpăd în lume. Mai multe regiuni din Italia sunt sub cod portocaliu de ploi şi vijelii. Străzile din mai multe oraşe, printre care Milano şi Pisa, s-au inundat, iar în zonele montane au avut loc alunecări de teren. Un fenomen rar a avut loc şi în Africa. Pentru prima dată în ultimii ani, mai multe localităţi din deşertul Sahara au fost înghiţite de ape. Acelaşi ciclon vine de mâine şi la noi.

de Redactia Observator

la 09.09.2024 , 19:52

După luni la rând cu temperaturi record, nordul Italiei este sub cod portocaliu de ploi şi vijelii. În regiunea Lombardia, maşinile au fost complet înghiţite de ape, iar subsolurile a zeci de case au fost inundate.

"Peste tot sunt case inundate, toate străzile sunt inundate, toate serele. Absolut tot!", a declarat un localnic.

Vântul a bătut cu până la 50 de kilometri pe oră în toată regiunea. Milano arată ca Veneţia. Principalele bulevarde sunt sub apă, iar sistemul de canalizare n-a reuşit să facă faţă.

Vezi și

În comuna Monticello Brianza, o alunecare de teren a blocat principala arteră de circulaţie. O maşină a fost îngropată sub mormanul de pământ. Din fericire, şoferul a reuşit să scape la timp.

Pe acelaşi subiect

Furtunile au măturat şi centrul ţării. În Toscana, după o singură oră de ploaie, gurile de metrou din Pisa s-au inundat.

Probleme și în nordul Africii 

Pe partea italiană a vârfului Mont-Blanc, salvamonţii încearcă să găsească 2 alpinişti italieni rămaşi blocaţi încă de duminică dimineaţa pe munte, din cauza condiţiilor meteo. Alţi doi turişti, din Coreea de Sud, au fost salvaţi cu elicopterul de la o altitudine de peste 4 mii de metri.

Probleme sunt și în nordul Africii. Mai multe oraşe şi sate din Algeria şi Maroc au fost măturate de ape. Viitura a lovit regiunile aflate în deşertul Sahara, unde n-a mai plouat de mai bine de 6 ani. Patru oameni au fost găsiţi fără viaţă de pompieri, iar alte 14 persoane sunt date dispărute.

Ciclonul islandez amenință și România

Ciclonul islandez ameninţă şi România. Va ajunge la noi în această seară. ANM a emis un cod galben de ploi abundente care vizează 9 județe din vestul țării. Temperaturile vor scădea chiar și cu 15°C.

Peste ocean, la doar 100 de kilometri de Los Angeles, peste 600 de pompieri se luptă de două zile să ţină sub control un incendiu de vegetaţie izbucnit în Parcul Naţional San Bernardino. Peste 11 mii de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească casele.

"Am început să împachetăm. Din orăşelul nostru, aproape toată lumea a plecat deja". "Am muncit foarte mult pentru asta, pentru casa asta. Doar gândul că te vei întoarce la nimic, la ruine este. Asta e viaţa", au declarat localnicii.

Flăcările, împinse de vântul puternic, se extind cu repeziciune spre sudul Californiei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Vremea » Ciclonul islandez care a făcut prăpăd în Vest ajunge în România. Vijelii şi temperaturi mai mici cu 15 grade