Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto Alertă de ploi și vijelii în mai multe zone, până marţi noapte. 9 judeţe intră sub cod galben de vreme severă de mâine dimineaţă

Meteorologii ANM au emis o nouă alertă de vreme severă. Astfel, de mâine dimineaţă, 9 judeţe se vor afla sub cod galben de ploi şi vijelii. Avertizarea este valabilă până marţi noapte.

de Redactia Observator

la 09.09.2024 , 10:28

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ploi valabilă marți în nouă județe din țară. Potrivit ANM, sunt vizate parțial sau total județele Cluj, Bihor, Alba, Arad, Hunedoara, Timiș, Caraș-Severin, Dolj și Mehedinți.

 În aceste zone vor fi averse însemnate cantitativ. Mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 30-40 l/mp.

Articolul continuă după reclamă

Avertizarea este în vigoare marți între orele 6.00 și 21.00. Pe parcursul zilei de luni, vântul va avea intensificări temporare în sudul Banatului, cu viteze în general de 50-60 km/h.

Pe acelaşi subiect

Ploi și în Capitală

În a doua parte a zile de marți, în Capitală vor fi ploi slabe și vânt, se arată în prognoza specială pentru București, emisă de ANM. Marți, între orele 9.00 și 21.00, temporar cerul va avea înnorări, iar spre sfârșitul intervalului va ploua slab. De asemenea, vântul va sufla slab și moderat.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade.

Îngheţul a venit pe 8 septembrie la Miercurea Ciuc

Duminică dimineaţă, staţia meteo de la Miercurea Ciuc a înregistrat cea mai scăzută temperatură din ţară. Derutaţi de schimbarea bruscă de temperatură, localnicii au trecut la haine groase. 

Potrivit meteorologului de serviciu de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania-Sud Sibiu, Halada Szilard, această temperatură s-a înregistrat între orele 6 şi 7, pe fondul unui cer senin, a aerului uscat şi a condiţiilor depresionare. Minima de la Miercurea-Ciuc se apropie de recordul acestei zilei, care s-a înregistrat în anul 1990 şi a fost de minus 1,8 grade Celsius.

Şi în alte localităţi ale judeţului Harghita a fost o dimineaţă răcoroasă. La Joseni şi Topliţa s-au înregistrat 2 grade Celsius, iar la Odorheiu Secuiesc şi la staţia de munte Bucin, valoarea consemnată a fost de 8 grade Celsius.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Vremea » Alertă de ploi și vijelii în mai multe zone, până marţi noapte. 9 judeţe intră sub cod galben de vreme severă de mâine dimineaţă