Meniu
Search
x

METEO. Cod galben de ploi și vijelii în cea mai mare parte a ţării până luni seara

METEO. Meteorologii anunţă intrarea în vigoare a unui cod galeb pentru ploi şi vijelii, începând de duminică, ora 14.00 şi până luni, ora 22.00. 

De Redactia Observator la 14.08.2022, 11:04

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi însemnate cantitativ.

În plus, la munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona continentală a Dobrogei și local în Transilvania și Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...40 l/mp și pe arii restrânse 50...70 l/mp.

Şi Capitala este sub cod galben

Bucureștenii sunt avertizați că începând de duminică până luni seara în București ar putea ploua în cantități importante. Precipitațiile vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Potrivit prognozei speciale, până luni, la ora 9.00, în București vor fi perioade în care se vor semnala averse torențiale (cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp și izolat 25...35 l/mp), descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 17...19 grade. Ulterior, până luni, la ora 22.00, vor fi din nou perioade în care se vor semnala averse torențiale (cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp și izolat 25 l/mp), descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperatura maximă va fi de 27...28 de grade, precizează Administrația Națională de Meteorologie.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » METEO. Cod galben de ploi și vijelii în cea mai mare parte a ţării până luni seara