Antena Meniu Search
x

Alertă de vreme severă în România. 31 județe, sub cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii, până joi dimineață

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu valabilă în 31 de județe. Alerta a intrat în vigoare la ora 10.00 și expiră joi la ora 3.00.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 24.06.2020, 12:41

  • ANM a emis un cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii în 31 de județe.
  • Avertizarea este valabilă până mâine dimineață.

Astfel, în intervalul miercuri, ora 10.00 - joi, ora 3.00, în zonele montane, în Moldova, Dobrogea și local în Muntenia și Transilvania, vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50...80 l/mp.

Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină, îndeosebi în regiunile estice și sud-estice, transmite ANM.

Sub cod portocaliu de vremea rea se află județele Suceava, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Sibiu, Alba, Hunedoara, Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța și Călărași, iar parțial județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Bihor și Caraș Severin.

În cazul județelor Sălaj, Cluj, Arad, Ilfov și Giurgiu, avertizarea este de cod galben.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Alertă de vreme severă în România. 31 județe, sub cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii, până joi dimineață