Antena Meniu Search
x

Cod portocaliu de caniculă, cu temperaturi de peste 37°C, în 16 judeţe şi în Capitală. Zonele afectate de valul timpuriu de arşiţă

Meteorologii au emis, marți, avertizare cod portocaliu de caniculă pentru mai multe județe din Muntenia, sud-estul Olteniei și partea continentală a Dobrogei și sudul Moldovei, valabilă până miercuri, la ora 10. Temperaturile trec de 37 de grade în 15 județe și București.

de Redactia Observator

la 11.06.2024 , 10:51

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în intervalul 11 iunie, ora 10:00 - 12 iunie, ora 10:00, va fi Cod portocaliu de temperaturi deosebit de ridicate, caniculă şi disconfort termic accentuat în 16 judeţe şi Municipiul Bucureşti. Astfel, în cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Olteniei, partea continentală a Dobrogei şi în sudul Moldovei se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, cu maxime între 35 şi 37 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Totodată, pe alocuri, noaptea va fi tropicală, temperaturile minime atingând şi depăşind uşor 20 de grade. De asemenea, în perioada 11 iunie, ora 10:00 - 12 iunie, ora 10:00, va fi Cod galben de vreme extrem de călduroasă în judeţe din centrul Moldovei şi din nordul Olteniei, dar şi pe Litoral, unde se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 30 şi 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, cu ITU în jurul valorii de 80 de unităţi.

Pe parcursul zilei de miercuri, între orele 10:00 - 21:00, va intra în vigoare un alt Cod galben de caniculă în Muntenia, Dobrogea şi în sudul Moldovei. Valorile maxime vor oscila între 30 şi 35 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat.

Articolul continuă după reclamă
Pe acelaşi subiect

Vremea în Capitală

Vremea va fi caniculară în Bucureşti pe parcursul zilelor de marţi şi miercuri, cu valori termice maxime de 37 de grade şi minime de 20 de grade, informează Adminstraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Potrivit sursei citate, în intervalul 11 iunie, ora 10:00 - 12 iunie, ora 9:00, canicula va persista, disconfortul termic se va menţine accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 37 de grade, iar cea minimă va oscila între 18 şi 20 de grade.

Pe parcursul zilei de miercuri, între orele 9:00 - 21:00, în Capitală, valorile termice diurne vor fi în scădere faţă de intervalul anterior, dar tot vor mai atinge pragul caniculei după-amiaza, iar disconfortul termic va fi în continuare ridicat. Cerul va fi variabil, cu probabilitate ridicată după-amiaza şi seara pentru înnorări accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 33 - 35 de grade.

Avertizare de furtuni

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis noi avertizări de fenomene extreme în România. Astfel, de la ora 12.00 intră în vigoare o alertă de ploi torenţiale, grindină şi vijelii în mai bine de jumătate de ţară. De asemenea, până mâine seară, este valabilă o avertizare de caniculă în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
IPS Teodosie: Femeile abuzate să îşi ducă crucea. Sunteţi de acord cu această declaraţie?
Observator » Vremea » Cod portocaliu de caniculă, cu temperaturi de peste 37°C, în 16 judeţe şi în Capitală. Zonele afectate de valul timpuriu de arşiţă