Antena Meniu Search
x

Cod portocaliu de ploi și vijelii. Populația din București, avertizată prin RO-Alert: "Evitați deplasările"

Meteorologii au emis, duminică, o avertizare cod roșu de vijelii, grindină și ploi torențiale, valabilă în localități din județele Ilfov, Prahova și Dâmbovița. În București este valabil un cod portocaliu, iar populația a fost alertată prin sistemul RO-Alert să evite deplasările în intervalul 19:10 - 20:30, să ia măsuri de adăpostire și autoprotecție și să urmeze instrucțiunile autorităților. 

Potrivit ANM, codul roșu se manifestă localitățile Poienarii Burchii, Șirna din județul Prahova, în Buftea, județul Ilfov și în localitățile Cornești, Răcari, Crevedia, Cojasca, Ciocănești, Tărtășești, Finta, Conțești, Niculești, Butimanu, Cornățelu, Bilciurești din județul Dâmbovița.

Se vor semnala vijelie puternică, cu rafale de peste 80 - 90 km/h, grindină de medii dimensiuni, frecvente descărcări electrice, averse torențiale ce vor depăși 35 - 40 l/mp.

Cod portocaliu în București

În București a fost emis un cod portocaliu de vijelii, rafale de peste 60...65 km/h, frecvente descărcări electrice, grindină de mici și medii dimensiuni, averse torențiale - cu precădere în jumătatea de vest a orașului.

Cod portocaliu de ploi și vijelii. Populația din București, avertizată prin RO-Alert: "Evitați deplasările"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Cod portocaliu de ploi și vijelii. Populația din București, avertizată prin RO-Alert: "Evitați deplasările"