Foto

Cod Roşu: Pericol de inundaţii în mai multe judeţe din ţară, sunt posibile depăşiri ale cotelor de pericol

De Daniel Murărescu.
Publicat: 20.07.2021, 10:06.
Actualizat: 20.07.2021, 10:11

Pericol de inundații în mai multe zone ale țării, în urma ploilor abundente. Hidrologii de la Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) au emis mai multe avertizări de top Cod roşu şi Cod portocaliu. Sunt aşteptate scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de pericol şi de inundaţie.

inundaţii în România în 2021

Mai multe viituri s-au produs că urmare a unor ploi abundente, pe cursul râului Jiu din județul Hunedoara, câteva gospodării fiind inundate de apele ieșite din matcă în zona orașului Uricani, vineri, 26 iunie 2020

Mediafax Foto (arhivă)

Cod roşu de inundaţii: 20 iulie 2021 ora 06:55 - 20 iulie 2021 ora 15:00

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Arieș – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Albac - amonte confluența cu râul Iara, județul: Alba.

Cod roşu de inundaţii: intervalul 20 iulie 2021 ora 07:25 - 20 iulie 2021 ora 15:00

Citește și:

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Geoagiu (Mănăstirea – afluent al râului Mureș) – bazin amonte S.H. Valea Mănăstirii, județul: Alba.

Trei coduri portocalii emise de hidrologi

Data: 20.07.2021 ora 04:35 – 20.07.2021 ora 12:00

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Vedea – bazin superior, Teleorman – bazin amonte S.H. Tătărăștii de Sus, județele: Argeș, Olt, Teleorman.

Data: 20.07.2021 ora 04:00 – 20.07.2021 ora 12:00

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Ialomița- bazin amonte S.H. Târgoviște, Prahova – bazin amonte S.H. Câmpina, județele: Dâmbovița, Prahova.

Data: 20.07.2021 ora 03:50 – 20.07.2021 ora 12:00

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Argeș – bazin superior, Dâmbovița – bazin superior, județele: Argeș, Dâmbovița.

INHGA precizează că, în funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice, va reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.