Antena Meniu Search
x

Foto Cod Roşu: Pericol de inundaţii în mai multe judeţe din ţară, sunt posibile depăşiri ale cotelor de pericol

Pericol de inundații în mai multe zone ale țării, în urma ploilor abundente. Hidrologii de la Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) au emis mai multe avertizări de top Cod roşu şi Cod portocaliu. Sunt aşteptate scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de pericol şi de inundaţie.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 20.07.2021, 10:11

inundaţii în România în 2021
Mai multe viituri s-au produs că urmare a unor ploi abundente, pe cursul râului Jiu din județul Hunedoara, câteva gospodării fiind inundate de apele ieșite din matcă în zona orașului Uricani, vineri, 26 iunie 2020 - Mediafax Foto (arhivă)

Cod roşu de inundaţii: 20 iulie 2021 ora 06:55 - 20 iulie 2021 ora 15:00

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice:  Arieș – afluenții aferenți sectorului aval  S.H. Albac - amonte confluența cu râul Iara, județul: Alba.

Cod roşu de inundaţii: intervalul 20 iulie 2021 ora 07:25 - 20 iulie 2021 ora 15:00

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Geoagiu (Mănăstirea – afluent al râului Mureș) – bazin amonte S.H. Valea Mănăstirii, județul: Alba.

Pe acelaşi subiect

Trei coduri portocalii emise de hidrologi

Data: 20.07.2021 ora 04:35 – 20.07.2021 ora 12:00

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Vedea – bazin superior, Teleorman – bazin amonte S.H. Tătărăștii de Sus, județele: Argeș, Olt, Teleorman.

Data: 20.07.2021 ora 04:00 – 20.07.2021 ora 12:00

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Ialomița- bazin amonte S.H. Târgoviște, Prahova – bazin amonte S.H. Câmpina, județele: Dâmbovița, Prahova.

Data: 20.07.2021 ora 03:50 – 20.07.2021 ora 12:00

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Argeș – bazin superior, Dâmbovița – bazin superior, județele: Argeș, Dâmbovița.

INHGA precizează că, în funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice, va reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Cod Roşu: Pericol de inundaţii în mai multe judeţe din ţară, sunt posibile depăşiri ale cotelor de pericol