Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Codul portocaliu de vreme rea va scădea brusc temperaturile în ţară şi ar putea aduce primele ninsori la munte

Prognoza din acest weekend devine alarmantă! De astăzi, vremea se schimbă radical. Vor fi vijelii și ploi torențiale care vor lăsa în urmă cantități uriașe de apă. În plus temperaturile scad brusc. În zonele de munte, mai exact la peste 1700 de metri altitudine, va fi lapoviță și ninsoare. 

de Claudiu Loghin

la 29.09.2024 , 09:10

Vorbim despre o avertizare meteo cod portocaliu, o avertizare care a intrat în vigoare la ora 8 şi este valabilă până la ora 20 astăzi este valabilă pentru zona de sud a Transilvaniei, nordul şi estul Olteniei şi pentru Muntenia.

În acest spaţiu se vor înregistra ploi în cantitatea de până la 50 poate chiar 70 de litri per metru pătrat, iar meteorologii spun că precipitaţiile vor putea depăşi izolat cantitatea de 80 de litri per metrul pătrat la munte, în zonele de mare altitudine la peste 1.700, spun meteorologii că cel puţin în acest interval de timp vor fi condiţii pentru lapoviţă şi ninsoare, astfel încât toţi cei care îşi planifică ieşiri la sfârşit de săptămână în zonele montane trebuie să ţină cont atunci când îşi aleg ruta şi echipamentul de faptul că la peste 1.700 de metri astăzi e posibil să apară ninsori.

Vezi și
Claudiu Loghin Like

Lucrez în presă din 1999. Din 2004, sunt în televiziune.

Întrebarea zilei
Aveţi poliță facultativă de asigurare a locuinței?
Observator » Vremea » Codul portocaliu de vreme rea va scădea brusc temperaturile în ţară şi ar putea aduce primele ninsori la munte