Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto Codul roșu de caniculă, extins în aproape toată ţara şi prelungit până miercuri. Când scăpăm de căldura sufocantă

Adminstraţia Naţională de Meteorologie a extins şi prelungit codul roşu de caniculă. Astfel, luni şi marţi, avertizarea este valabilă în Capitală şi 38 de judeţe, urmând ca miercuri, codul roşu să rămână în vigoare pentru Bucureşti şi 30 de judeţe. 

de Redactia Observator

la 15.07.2024 , 10:03

Meteorologii au extins avertizarea cod roșu de caniculă până miercuri.

Cod roşu de caniculă în Bucureşti şi 38 de judeţe

COD ROȘU DE CANICULĂ 

Articolul continuă după reclamă

Interval de valabilitate: 15, 16 iulie

Pe acelaşi subiect

Fenomene vizate: val de căldură intens și persistent, caniculă, disconfort termic 

deosebit de accentuat

În cea mai mare parte a țării, valul de căldură va continua să se intensifice. Se vor înregistra 

temperaturi maxime între 37 și 42 de grade, iar pe litoral vor fi de 33...36 de grade.

Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 22 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale, potrivit ANM.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 15, 16 iulie

Fenomene vizate: val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat

În Maramureș, estul și nord-estul Transilvaniei, valul de căldură va persista. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele 

temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

COD ROȘU DE CANICULĂ PENTRU MIERCURI 

Interval de valabilitate: 17 iulie

Fenomene vizate: val de căldură intens și persistent, caniculă, disconfort termic 

deosebit de accentuat

În Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei și în sudul Transilvaniei 

și al Crișanei, valul de căldură va continua să fie intens. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 42 de grade, iar pe litoral vor fi de 33...36 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. 

 Minimele termice nu vor coborî sub 22...24 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.

Notă: În a doua parte a săptămânii valul de căldură se va restrânge treptat și va slăbi în intensitate, dar va mai fi caniculă și disconfort termic, cu precădere în jumătatea sudică a țării.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 17 iulie

Fenomene vizate: val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat

În Maramureș și local în Crișana, Transilvania și nordul Moldovei, valul de căldură va persista. 

Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 33...37 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local, minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.

Prognoză specială în Bucureşti

15.07.2024 ORA 10:00 - 16.07.2024 ORA 09:00

Valul intens de căldură va persista. Temperatura maximă se va situa în jurul a 41 de grade, iar cea minimă va fi de 21...23 de grade. Disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat, cu indice temperatură-umezeală (ITU) peste pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

16.07.2024 ORA 09:00 - 17.07.2024 ORA 09:00

Valul de căldură va fi în continuare intens. Temperatura maximă se va situa în jurul a 41 de grade, iar cea minimă va fi de 21...23 de grade. Disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat, cu indice temperatură-umezeală (ITU) peste pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat.

17.07.2024 ORA 09:00 - 18.07.2024 ORA 10:00

Valul intens de căldură se va menține, disconfortul termic va fi în continuare deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul a 41 de grade, iar cea minimă va fi de 24...25 de grade. Cerul va fi variabil, cu

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Vremea » Codul roșu de caniculă, extins în aproape toată ţara şi prelungit până miercuri. Când scăpăm de căldura sufocantă