Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cod roşu de caniculă pe litoral de luni, pentru prima dată în istoria României. Reacţia unui turist: "N-o simţi!"

Plajele Mării Negre sunt pline de oameni care nu mai suportă zăpuşeala din oraşe. Codul roşu de caniculă ajunge, însă, de luni şi la mare, pentru prima dată în istoria României. Temperaturile resimţite vor ajunge la 42 de grade Celsius, iar soarele a fost toropitor încă de astăzi. 

de Cristina Niță

la 13.07.2024 , 19:22

Aproape 150.000 de turişti s-au refugiat pe litoral weekendul acesta. 100.000 au dat lupte grele pentru un şezlong la Costineşti, pe plajele supraaglomerate. În apă a fost puhoi de lume. Turiştii au stat umăr la umăr, aproape, în căutarea senzaţiei de răcoare. 

"Bate vântul, apa e destul de călduţă, merge. Vreau să mă joc volei, fotbal, de toate, să profit de distracţia care se mai poate", spune un turist. "Este foarte bine la mare! Ieşim la plajă, la prânz ne ascundem un pic la umbră", adaugă altul.

Temperatura resimţită în Constanţa

Vezi și

Sunt 33 de grade în aer, iar la ora 12 temperatura resimţită în judeţul Constanţa este de 41 de grade. Apa mării este foarte caldă - are 26 de grade Celsius şi nu e de mirare că turiştii aleg să intre în mare în loc să stea pe şezlong.

Evadaţi din oraşele încinse de caniculă, turiştii au stat în bătaia brizei, s-au răcorit cu o baie în mare şi s-au lăsat purtaţi de valurile sprintene. "Noi la mare când venim ne aşezăm chiar lângă apă să simţim răcoare, mirosul mării cât mai bine", a spus un turist. "Distracţie maxim şi bună voie! Suntem cu familia aici, foarte frumos. N-o simţi (n.r. canicula)! Dacă intri în apă şi bei bere rece nu se simte", a declarat un altul.

Turiştii, prudenţi din cauza tragediilor

Cine s-a ferit de fierbinţeala nisipului a rămas la piscina hotelului, în apropierea barurilor cu bături reci. Alţii au fost prudenţi, după ce mai mulţi turişti s-au înecat în ultima săptămână în valurile agitate. "Îmi place mult când mă nimeresc valurile, dar ştiu că sunt foarte periculoase, deci de aia trebuie să stăm la mal şi să ne dăm cu protecţie solară că ne arde soarele", a mărturisit un copil.

Medicii ne sfătuiesc să ne protejăm pielea care au cel puţin 30 factor de protecţie. Radiaţiile ultraviolete sunt foarte puternice în această perioadă.

Cristina Niță Like

Ce iubesc la profesia asta? E simplu. Faptul că nicio zi nu seamănă cu cealaltă. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Cod roşu de caniculă pe litoral de luni, pentru prima dată în istoria României. Reacţia unui turist: "N-o simţi!"