Antena Meniu Search
x

Coduri galben și portocaliu de ploi torențiale și vijelii în România. Vreme severă în cinci județe, până miercuri dimineață

Administraţia Naţional de Meteorologie a emis două avertizări, cod galben și portocaliu, de vreme severă, valabile până miercuri dimineață. Sunt anunțate ploi torențiale și vijelii în cinci județe din Dobrogea.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 12.10.2021, 10:29

Meteorologii anunţă că, de marţi, de la ora 14.00, până mieruri la ora 10.00, în sud-estul ţării vor fi ploi importante cantitativ, iar prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 25...35 l/mp, iar pe alocuri, cu precădere în Dobrogea, 40 l/mp. 

Codul galben este valabil în perioada 12 octombrie, ora 14:00 – 13 octombrie, ora 10:00, fiind vizate cantități importante de apă și intensificări ale vântului în toată zona Dobrogei. În intervalul menționat, în sud-estul țării vor fi ploi importante cantitativ, iar prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25 - 35 l/mp, iar pe alocuri, cu precădere în Dobrogea, 40 l/mp. Tot în aceste zone și vântul se va intensifica treptat, cu rafale în general de 50 - 60 km/h, iar pe litoral de peste 65 - 70 km/h.

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu

meteoromania.ro

Cod portocaliu de vreme severă în Tulcea și Constanța

Pe acelaşi subiect

Potrivit avertizării ANM, codul portocaliu este valabil în perioada 12 octombrie, ora 21:00 – 13 octombrie, ora 10:00. Meteorologii anunță ploi abundente în zna litoralului, unde se vor acumula cantități de apă ce vor depăși local 50 - 70 l/mp.

MAE a emis o avertizare de călătorie pentru Bulgaria, pentru precipitații abundente

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care intenționează să călătorească în Bulgaria că, în conformitate cu datele transmise de Institutul bulgar de Meteorologie și Hidrologie, în perioada 12 – 13 octombrie 2021, o parte însemnată a teritoriului.

Instituttul a emis coduri de atenționare meteorologică: cod portocaliu de precipitații sub formă de ploaie pentru regiunile Kârdjali, Haskovo, Yambol și Burgas, unde cantitatea de precipitații va atinge valori de 40 – 60 mm, precum și un cod galben de ploaie pentru regiunile Smolyan, Stara Zagora, Gabrovo, Veliko Târnovo, Ruse, Târgoviște, Sliven, Șumen, Razgrad, Varna, Dobrici și Silistra, unde cantitatea de precipitații va fi atinge valori de 20 – 40 mm.

Autoritățile bulgare recomandă urmărirea cu atenție a evoluției meteorologice din zonele respective, adaptarea vitezei la condițiile de trafic și respectarea cu strictețe a semnalizărilor rutiere temporare și a indicațiilor/semnalelor organelor de control aflate la fața locului. Pe perioada instituirii codurilor de atenționare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulației rutiere.

Vreme deosebit de rece în București. Temperaturile minime coboară la 8 grade

Conform prognozei speciale pentru București, în vigoare de marți ora 14.00 până miercuri la ora 10.00, valorile termice diurne, ușor mai scăzute decât în intervalul anterior, vor caracteriza în continuare o vreme deosebit de rece. 

Cerul va fi noros și temporar va ploua, posibil moderat cantitativ. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimă va fi de 8...9 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » Coduri galben și portocaliu de ploi torențiale și vijelii în România. Vreme severă în cinci județe, până miercuri dimineață