Antena Meniu Search
x

Coduri galben şi portocaliu de vijelii puternice în România, până duminică seară. Va ploua cât pentru două luni

Administraţia Naţional de Meteorologie a emis noi avertizări de vreme severă în România. Potrivit specialiştilor, în zonele vizate va ploua în câteva ore cât pentru două luni.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 28.08.2021, 10:29

Meteorologii anunță cantități de apă ce pot atinge 90 de litri pe metru pătrat, grindină și vijelii. 

Codul galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi cantități de apă însemnate a intrat în vigoare la ora 10.00 şi este valabil până duminică, 29 august, ora 23:00. 

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 25...35 l/mp și local 40...50 l/mp. Potrvit ANM, astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse în sud-estul teritoriului.

Coduri galben şi portocaliu de vijelii puternice în România, până duminică seară. Va ploua cât pentru două luni

meteoromania.ro

Pe acelaşi subiect

Cod portocaliu de ploi şi vijelii puternice în 13 județe

Începând de sâmbătă ora 15.00 până duminică la ora 18.00, în județele Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Brașov, Sibiu, Covasna și zona de munte a județelor Hunedoara, Alba și Buzău este Cod portocaliu.

Va ploua abundent și îndeosebi prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 50...90 l/mp.

Capitala, sub cod galben de ploi

Meteorologii au actualizat sâmbătă prognoza specială emisă pentru București, avertizând că în weekend vor fi perioade cu ploi torențiale și vijelii. 

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul sâmbătă ora 10.00 - duminică ora 23.00, vor fi perioade cu înnorări, averse, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp și izolat peste 25 l/mp. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, sâmbătă (28 august) și de 29...30 de grade duminică(29 august).

Temperatura minimă se va situa în jurul a 17 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Vremea » Coduri galben şi portocaliu de vijelii puternice în România, până duminică seară. Va ploua cât pentru două luni