Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 28 august 2021. Sunt așteptate furtuni cu descărcări electrice și izolat grindină

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 28 august. Vremea va fi în general instabilă, iar din punct de vedere termic, local va fi rece pentru această dată în jumătatea de nord-vest a țării.

de Redactia Observator

la 27.08.2021, 15:32

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în sudul și sud-estul țării cerul va fi variabil, dar în restul teritoriului vor fi înnorări și va ploua și sub formă de aversă, pe alocuri în Banat, nordul Olteniei și al Moldovei, Transilvania și izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate pe crestele montane, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 10 și 21 de grade. Pe arii restrânse, mai ales în Bărăgan și Dobrogea, spre dimineață va fi ceață.

vremea la noapte

Prognoza meteo ANM. Cum va fi vremea pe 28 august 2021

Observator

Vremea sâmbătă 28 august 2021

Vremea va fi în general instabilă, iar din punct de vedere termic, local va fi rece pentru această dată în jumătatea de nord-vest a țării, în timp ce în rest valorile de temperatură vor fi apropiate de cele normale, chiar ușor peste acestea în sud-est. În majoritatea regiunilor, vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină. Local, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de peste 25...30 l/mp, iar în special în sudul Banatului și zona deluroasă și montană a Olteniei și din nord-vestul Munteniei și peste 40...50 l/mp. Excepție va face sud-estul teritoriului, unde astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și cu intensitate redusă. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe crestele Carpaților Meridionali, local în regiunile sudice și pe arii mai restrânse în restul teritoriului, îndeosebi asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 18...19 grade în dealurile vestice și vestul Transilvaniei  și 30...31 de grade în Muntenia, iar cele minime între 11 și 22 de grade. Izolat, mai ales în sud-est, dimineața și noaptea va fi ceață.

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo București

Vremea se va încălzi ușor față de zilele precedente. Cerul va fi temporar noros și vor fi perioade cu averse și descărcări electrice, cu o probabilitate mai mare pe parcursul nopții. Vântul va sufla moderat în cea mai mare parte a intervalului. Temperatura maximă va fi de 30...31 de grade, iar cea minimă de 18...19 grade

vremea București

Prognoza meteo ANM. Cum va fi vremea pe 28 august 2021

Observator

Vremea pe litoral

Vremea va fi în general instabilă și se va încălzi ușor. Cerul va fi temporar noros ziua, când vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, condiții de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 27 de grade, iar cele minime vor fi de 21?22 de grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 24 și 26 de grade.

Vremea pe litoral

Prognoza meteo ANM. Cum va fi vremea pe 28 august 2021

Observator

Vremea la munte

Vremea va fi în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat, grindină. Local, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de peste 25...30 l/mp, iar în special în Munții Banatului și în Carpații Meridionali și peste 40...50 l/mp. Vântul va avea intensificări pe creste, dar pe arii mai restrânse și asociat averselor.

Vremea la munte

Prognoza meteo ANM. Cum va fi vremea pe 28 august 2021

Observator

Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Vremea 28 august 2021. Sunt așteptate furtuni cu descărcări electrice și izolat grindină