Antena Meniu Search
x

Vremea 30 august - 27 septembrie 2021. România împărțită între toamnă și vară. Din 5 septembrie se răcește în toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 30 august - 27 septembrie 2021. Potrivit specialiştilor, România va fi împărțită între toamnă și vară. Sunt așteptate diferențe termice de 10...15 grade între vest și sud-estul țării.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 27.08.2021, 09:34

Vremea 30 august - 27 septembrie 2021. Meteorologii anunță diferențe mari de temperatură între vest și sud-estul țării - wxcharts.eu

Temperaturile vor fi în scădere, urmând ca din 5 septembrie să se răcească în toată țara, anunță reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie, care au publicat prognoza pe patru săptămâni, intervalul 30 august - 27 septembrie 2021.

Potrivit meteorologilor, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Vremea 30 - 6 septembrie 2021

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile intracarpatice. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui specific pentru acest interval, în toate regiunile.

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo 6 - 13 septembrie 2021

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Vremea 13 - 20 septembrie 2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. 

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Prognoza meteo 20 - 27 septembrie 2021

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Vineri, 27 august, vremea va fi în general instabilă și răcoroasă

În vestul, nordul și centrul țării, precum și în zona de munte, vremea va fi în general instabilă și răcoroasă. În Banat, Crișana, Maramureș și, parțial, Oltenia, cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua, iar începând de după-amiază înnorările se vor accentua și în Transilvania și în jumătatea de nord a Moldovei, unde vor fi mai ales averse, însoțite și de descărcări electrice. Pe alocuri, vor fi cantități de apă mai însemnate (15 - 35 l/mp) și condiții de grindină.

În celelalte regiuni, valorile termice vor fi mai ridicate decât în ziua precedentă, cerul va fi temporar noros, iar fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala în orele după-amiezii, local în Dobrogea și sud-estul Munteniei și izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, iar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi de la 17...18 grade în Crișana și Maramureș, până la 30...31 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 10 și 22 de grade. Noaptea, pe alocuri, se va semnala ceață.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » Vremea 30 august - 27 septembrie 2021. România împărțită între toamnă și vară. Din 5 septembrie se răcește în toată țara