Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Containere anti-caniculă, în lupta cu căldura: "Mă simt fără putere, aş sta undeva să simt că bate vântul, să simt ca e răcoare. E crunt"

De zile bune, canicula a pus stăpânire pe mai multe zone din ţară. În Oradea, autorităţile au găsit însă o soluţie pentru a-i ajuta pe oameni să facă faţă căldurii: în mai multe zone din oraş au fost amenajate containere anti-caniculă, în care oamenii se pot răcori şi pot bea un pahar de apă rece.

de Georgiana Botez

la 30.06.2021 , 08:52

Pentru cei care trebuie să-şi croiască drum prin oraş la orele amiezii, căldura e un coşmar. Sunt de multe ori peste 50 de grade Celsius la nivelul solului, iar containerele anticaniculă sunt adevărate oaze răcoroase, în care îşi pot trage sufletul.

Nicoleta Ianţa – asistent medical: "De la începutul sezonului de caniculă, aproximativ 50 de persoane au fost prezente. Vin de obicei persoane în vârstă care se simt rău, care nu şi-au luat medicaţia. Mulţi dintre ei sunt afectaţi de caniculă, au valori tensionale ridicate".

- Cum vă simţiţi?

Vezi și

- Ca şi toată lumea asta... Ameţită de la vremea asta şi de la căldură. 

Pe acelaşi subiect

Unii intra doar pentru un pahar cu apa rece. Alţii... simt că nu-şi mai pot continua drumul din pricina căldurii sufocante.

Se topesc de căldură

- Cum de aţi ieşit afară pe căldura asta?

- Am ieşit de dimineaţă că am avut treabă. Acum mă duc acasă, mă urc într-un autobuz din acesta mai răcoros şi mă duc să stau la umbră.

În ultimele zile, Bihorul a fost sub cod portocaliu de caniculă. Temperaturile au urcat chiar şi până la 37 de grade Celsius.

"Mi-am cumparat un flacon de apa si încerc să mă răcoresc ba pe ceafă, ba pe faţă, mai bem apă abia aştept să ajung acasă unde funcţionează aerul condiţionat şi voi sta ca în paradis. Mă simt fără putere, aş sta undeva să simt că bate vântul, să simt ca e răcoare. E crunt".

Bihorenii primesc însă o veste bună de la meteorologi: urmează o zi cu ploi şi cu temperaturi sub pragul caniculei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Vremea » Containere anti-caniculă, în lupta cu căldura: "Mă simt fără putere, aş sta undeva să simt că bate vântul, să simt ca e răcoare. E crunt"