Antena Meniu Search
x

Din cauza caniculei, în iunie s-a înregistrat cel mai mare consum de energie electrică din ultimii 20 de ani

E val de caniculă peste România, iar asta se vede şi în facturile la energie. Românii ţin aparatele condiţionate şi ventilatoarele ponite non-stop. Aşa se explică şi faptul că în această lună s-a înregistrat cel mai mare consum de energie electrică din ultimii 20 de ani. Acest consum uriaş va atrage şi creşterea preţului energiei electrice.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 29.06.2021, 09:27

Vezi și

În contextul valului de caniculă care a afectat întreaga țară, la sfârșitul săptămânii trecute, vineri, 25 iunie, la nivelul Sistemului Electroenergetic Național, s-a înregistrat cel mai mare consum de energie electrică din sezonul verii, de la începutul anilor 2000.

Valoarea instantanee maximă atinsă a fost de 8434 MW, la ora 12:48, valoarea medie orară a fost de 8349 MW, în intervalul 13-14, iar consumul mediu al zilei a fost de 7298 MW. 

Precedentul record a fost atins în vara anului 2019, în data de 2 iulie, când s-a înregistrat o medie orară de 8335 MW, în intervalul 13-14, respectiv o medie a consumului din întreaga zi de 7287 MW. 

Rețeaua Electrică de Transport gestionată de CNTEE Transelectrica SA este operată la 

parametri optimi pentru asigurarea continuității în alimentare cu energie electrică, în condiții 

meteorologice de căldură extremă. 

Peste jumătate dintre clienţii casnici de energie electrică se află în piaţa concurenţială la finalul lunii iunie, iar pentru ceilalţi preţurile energiei active vor creşte cu 3-13% de la 1 iulie, a declarat, luni, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie, Zoltan Nagy-Bege, într-o conferinţă de specialitate. 

De la 1 ianuarie 2021 au fost eliminate preţurile reglementate. La acel moment, din cei 8,9 milioane de consumatori, circa 3 milioane erau deja cu contracte noi semnate, deci o treime din consumatori. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri sociale » Din cauza caniculei, în iunie s-a înregistrat cel mai mare consum de energie electrică din ultimii 20 de ani