Antena Meniu Search
x

Video Jumătate din România continuă să sufere din cauza caniculei, iar specialiştii anunţă că aerul devine aproape irespirabil

România e spălată de ploi torenţiale şi uscată de arşiţă. Zeci de gospodării din Prahova şi Harghita au fost înghiţite de viituri, iar oamenii au asistat neputincioşi, cu mâinile goale, la dezastru. De mâine, însă, vine canicula în jumătate de ţară, iar temperaturile crescute vor fi greu de suportat. De parcă nu era suficient, aerul va fi irespirabil din cauza umiditaţii foarte ridicate.

de Redactia Observator

la 28.06.2021, 20:10

Vezi și
  • 21 de judeţe şi municipiul Bucureşti sunt sub atenţionare meteo de caniculă.

Localnicii din Gura Vadului se uită neputincioşi la apa care i-a invadat peste noapte. Chiar şi aşa, se poate spune că au avut noroc, au scăpat cu pagube, dar în viaţă: "A venit de sus, de pe deal, a fost mai mare decât gardul pe partea asta şi a intrat practic peste tot".

Bărbatul a venit într-un suflet din Mizil, îngrijorat de soarta socrilor care locuiesc în gospodărie. E o minune că cei doi bătrâni trăiesc. Casa lor a stat paravan în faţa celorlalte şi a fost complet inundată. Apa are în casă jumătate de metru şi a distrus tot, mobilă şi aparate. O pisică şi-a găsit refugiu la înălţime.  

Pompierii au scos apa din casă cu motopompa, dar au rămas în urmă râuri de noroi: "E mâlul aşa în casă, atât de mare, pe covoare, pe toate alea. Ce să mă fac acuma, na!".

Ploaia a umflat apele şi a scos şi râul Aluniş din matcă. De pe margine, oamenii din sat privesc cu teamă şuvoaiele ameninţătoare: "N-a ajuns până la dig, dar uite cât mai e".

Pe acelaşi subiect

21 de judeţe şi municipiul Bucureşti sunt sub atenţionare meteo de caniculă

O cireadă de vaci a fost înconjurată de apele râului Teleajen în câteva clipe. Animalele izolate pe insuliţa de pământ au fost salvate de pompierii chemaţi în ajutor de proprietari. 

A plouat torenţial şi în Harghita şi s-au revărsat trei pârâuri peste gospodăriile oamenilor. Şuvoaiele au fost atât de puternice că au scos copaci din rădăcini. 

O ploaie adusă de codul galben a spălat aseară o parte din Capitală, iar în anumite zone a căzut chiar grindină. În nici jumătate de oră a apărut soarele şi s-a reinstalat căldura sufocantă. 

Ca să suporte mai uşor canicula o tânără s-a plimbat în lenjerie intimă prin Alexandria. Fata a străbătut aproape jumătate de oraş într-o ţinută sumară, sub privirile uimite ale trecătorilor. 

De mâine se instalează însă canicula în jumătate de ţară şi se vor atinge temperaturi chiar şi de 37 de grade Celsius la umbră, în vestul şi în sudul ţării. 21 de judeţe plus Capitala vor fi timp de două zile sub atenţionare cod galben de arşiţă, dar şi de furtuni

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Jumătate din România continuă să sufere din cauza caniculei, iar specialiştii anunţă că aerul devine aproape irespirabil