Antena Meniu Search
x

Cum va fi vremea de Sf. Maria 2023. Minivacanţa va fi marcată de caniculă

Valul de căldură pune stăpânire pe întreaga țară în minivacanţa de Sfânta Maria. ANM a emis o prognoză valabilă până pe 28 august. Prima săptămână din august are temperaturi caniculare, în a doua temperaturile scad cu 10 grade, probleme pentru românii care şi-au lăasat concediul pe final de sezon.

de Redactia Observator

la 03.08.2023, 14:57

Cum va fi vremea de Sf. Maria 2023
Cum va fi vremea de Sf. Maria 2023 - Profimedia

Meteorologii de la ANM au prezentat prognoza meteo pentru minivacanţa de Sfânta Maria din luna august. Conform acestei prognoze, prima parte a lunii va fi caracterizată de temperaturi caniculare, urmate de o a doua perioadă în care temperaturile vor scădea cu 10 grade din cauza unui ciclon polar ce se va forma deasupra României.

 În minivacanţa de Sf. Maria vremea va fi caniculară

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări cod galben și portocaliu de caniculă și disconfort termic. În jumătatea de sud a Olteniei și a Munteniei, se vor înregistra temperaturi maxime de 39 şi 41 de grade Celsius. Potrivit specialiștilor, valul de cãldurã şi disconfortul termic vor continua sã se extindã şi sã se intensifice la începutul săptămânii viitoare.

Valul de căldură se va extinde în toată țara și va fi caniculă în toate zonele de câmpie și de podiș. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 20 de grade Celsius.

Pe acelaşi subiect

Capitala și 11 județe, sub cod portocaliu de caniculă

De asemenea, o avertizare cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat va fi valabil vineri, în București și 11 județe din țară.

Potrivit ANM, canicula se va intensifica în Crișana și Banat unde se vor înregistra temperaturi maxime de 37 - 39 de grade Celsius, precum și în jumătatea de sud a Olteniei și a Munteniei unde vor fi temperaturi maxime de 39...41 de grade Celsius. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa între 19 și 25 de grade Celsius. Pe parcursul zilei de sâmbătă (5 august) disconfortul termic se va menține ridicat în toate zonele de câmpie și va mai fi caniculă local în regiunile sudice.

Prognoză meteo specială în București

În București, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 36 - 37 de grade, joi (3 august) și în jurul valorii de 39 de grade, vineri (4 august). Temperaturile minime vor fi de 19...22 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat.

 Prognoza pentru restul lunii august

31 iulie – 7 august 2023

Temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea nordică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vremea 7– 14 august 2023

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

14 – 21 august 2023

Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice și sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință spre deficit în regiunile vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă

21 – 28 august

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice și sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Vremea » Cum va fi vremea de Sf. Maria 2023. Minivacanţa va fi marcată de caniculă