Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Europa, măturată de furtuni violente. Zeci de zboruri au fost anulate în Spania, în timp ce Albania se lupta cu incendiile de vegetaţie

Furtuni violente au măturat destinaţiile de vară favorite ale românilor. Marile oraşe din insulele Baleare au fost lovite de ploi torenţiale, care au provocat inundaţii majore. Oamenii au fost evacuaţi cu elicoptere. În plus, zeci de curse aeriene au fost anulate. În Italia, vântul a bătut cu 130 de kilometri pe oră şi a răsturnat bărcile de agrement. În acest timp, sud-estul Franţei a avut parte de ruperi de nori şi grindină care a afectat culturile de viţă de vie. 

de Redactia Observator

la 16.08.2024 , 20:53

Pe insula Menorca, oamenii au privit îngroziţi cum şuvoaiele de apă au luat tot ce au întâlnit în cale - mese, scaune şi  coşuri de gunoi. Inundaţiile au fost provocate de o furtună care a rămas 24 de ora deasupra arhipelagului Baleare. Vântul a suflat cu peste 100 de kilometri pe oră, iar apa a înghiţit străzile şi plajele, a inundat magazinele şi i-a obligat pe locuitori să-şi părăsească locuinţele.

Europa, măturată de furtuni violente

"A început să crească apa. A crescut şi a crescut şi a crescut. Apa era de un metru. Este o catastrofă, un dezastru! Am văzut congelatorul plutind ca şi cum ar fi fost bărcuţă cu pânze", spune un localnic. 

Vezi și

Din cauza inundaţiilor, mulţi localnici s-au refugiat pe acoperişuri. 20 de oameni împreună cu animalele lor de companie au fost salvaţi cu ajutorul elicopterelor. Alte 29 de persoane au fost salvate dintr-un tren blocat între şuvoaie.

Pe acelaşi subiect

Zeci de şoferi şi-au abanondat maşinile şi au fugit să se adăpostească. Când s-au întors, ei şi-au găsit vehiculele rasturnate, luate de ape sau blocate sub poduri. 

Pe aeroportul din Palma de Mallorca au fost anulate 62 de zboruri. Autorităţile au recomandat populaţiei să evite şi astăzi activităţile în aer liber. 

Nici Italia nu a scăpat de furia vremii. În regiunea Ventimiglia, rafalele de vânt au atins aproape 130 de kilometri pe oră şi au spulberat totul în cale. Iar o trombă a lovit localitatea Ospedaletti, unde a răstrunat bărcile și a avariat clădirile.

Furtuni violente au lovit şi sud-estul Franței. În doar câteva minute, unele străzi din departamentul Hérault s-au transformat în adevărate râuri, iar în oraşul Montpellier, grindina i-a obligat pe şoferi să se oprească pe marginea drumurilor.

Între timp, autorităţile din Albania continuă lupta cu incendiile de vegetaţie. 20 de focare au fost raportate pe întreg teritoriul ţării, iar pompierii încă nu au reuşit să le ţină sub control pe toate.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Vremea » Europa, măturată de furtuni violente. Zeci de zboruri au fost anulate în Spania, în timp ce Albania se lupta cu incendiile de vegetaţie