Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Avertizare meteo de furtuni în mai multe județe. Ploi, descărcări electrice și izolat grindină

Vremea în România. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă în intervalul orar 12:00 - 21:00, în zonele de deal şi de munte.

de Redactia Observator

la 16.08.2024 , 11:16

Potrivit meteorologilor, în aceste regiuni vor fi perioade cu instabilitate atmosferică care se va manifesta prin averse torenţiale, intensificări ale vântului (viteze la rafală de 50...70km/h), descărcări electrice şi izolat vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor fi de 15...25 l/mp şi izolat de peste 30 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse şi în restul teritoriului, notează sursa citată.

cod galben

Avertizare meteo de furtuni în mai multe județe. Ploi, descărcări electrice și izolat grindină

ANM

Articolul continuă după reclamă

Cod Roșu de caniculă în mai multe județe din țară

Pe acelaşi subiect

Pe de altă parte, vineri este Codul roşu de caniculă în judeţele Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt iar sâmbătă se extinde şi în Teleorman, în aceste zone temperaturile maxime fiind de 40 - 41 de grade. Minimele se vor situa în jurul a 23 de grade (noapte tropicală), izolat până la 26 de grade în Dealurile de Vest.

Totodată, sâmbătă Codul portocaliu de căldură va fi restrâns de la 10 judeţe la 8 judeţe şi municipiul Bucureşti. Valul de căldură va persista în sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, vestul şi centrul Munteniei, va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 38 de grade, iar minimele, de 20...22 de grade, vor caracteriza o noapte tropicală.

În restul ţării, mai puţin în judeţul Tulcea, va fi Cod galben de caniculă şi temperaturile maxime vor fi în general de 34...37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unităţi. Local minimele vor fi de 18...20 de grade.

În zilele următoare, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a ţării, atenţionează ANM. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Vremea » Avertizare meteo de furtuni în mai multe județe. Ploi, descărcări electrice și izolat grindină