Antena Meniu Search
x

Video Fenomenele meteo severe au făcut prăpăd în ţară: Furtuni de vară cu grindină, o tornadă în formare şi şosele înghiţite de ape

Furtunile de vară cu grindină au făcut din nou ravagii. Iar a ajuns Capitala sub ape, după o ploaie torenţială care a umplut străzile. La marginea oraşului, oamenii au suprins o tornadă în formare. În judeţul Constanţa, codul roşu de vreme rea a venit cu ploi cât pentru o lună întreagă. Numai azi au fost aproape 30 de coduri de vreme rea în toată ţara.

de Redactia Observator

la 12.06.2021, 21:08

Vezi și

Pentru a doua zi la rând, Capitala a fost sub cod portocaliu de furtuni. La unison, bucureştenii au fost avertizaţi prin Ro-Alert să se adăpostească.

''E canalizarea înfundată, e plină cu pământ cu frunze. De aia nu se duce apa. În secolul 21 tragi apa cu maşina în loc să desfunzi canalizarea?'' 

În Pantelimon, oamenii au privit îngrijoraţi cum sub norii denşi se formează o tornadă. Pentru un bucureştean, vremea extremă a fost motiv de haz. În apa de cel puţin jumătate de metru, bărbatul s-a aşezat comod pe un şezlong la coborârea de pe pasajul Mihai Bravu şi a dirijat minute în şir circulaţia.

Nici în ţară situaţia nu a fost mai roz

Pe acelaşi subiect

Pe de altă parte, constănţenii nu prea au avut motive să glumească. Mai multe localităţi au fost sub cod roşu de vreme rea. A plouat în câteva zeci de minute cât pentru o lună întreagă. În apropiere de Mangalia, grindina a stricat tot în cale.

În doar câteva minute, stratul de gheaţă a acoperit şi drumul care leagă Comana de localitatea Amzacea. Pe un alt sector, din cauza ploilor abundente, un şofer a ajuns cu maşina în şanţ. În întreg judeţul, mai multe şosele au fost acoperite de ape. La prânz, plajele din Constanţa s-au golit brusc de turişti când norii negri au umplut cerul. Mai multe râuri din Dobrogea riscă să iasă din matcă din cauza 

Vijeliile au făcut prăpăd şi în Buzău. În localitatea Berca şi Bordeştii de Jos, mai multe gospodării şi şosele au fost inundate. În Prahova, zgomotul făcut de gheaţa care cădea peste tot a îngrozit localnicii. Pe DN1, la Comarnic, ploaia torenţială i-a făcut pe şoferi să tragă pe dreapta. A fost ziua cu cele mai multe avertizări emise de meteorologi de la începutul verii. Peste 20 în doar câteva ore. Iar vremea rea continuă.

Până în această seară, aproape toată ţara este sub cod galben de vijelii, grindină şi ploi torenţiale. Iar până mâine dimineaţă, o nouă avertizare vizează mai bine de jumătate din teritoriu. Tot de mâine, un val de aer maritim-polar aduce vreme rece în toată ţara. Temperaturile vor scădea brusc cu până la 10 grade faţă de normalul perioadei, iar la peste 2.000 de metri altitudine se întorc ninsorile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Vremea » Fenomenele meteo severe au făcut prăpăd în ţară: Furtuni de vară cu grindină, o tornadă în formare şi şosele înghiţite de ape