Antena Meniu Search
x

Avertizare meteo de vreme deosebit de rece în România

E frig deja şi va fi şi mai frig. Au fost minus douăsprezece grade, azi noapte, pe Vârful Omu. Şi urmează trei zile cu ger şi ninsori. Termometrele vor arăta chiar şi minus 10 grade.

Vezi și

E frig deja şi va fi şi mai frig. Au fost minus douăsprezece grade, azi noapte, pe Vârful Omu. Şi urmează trei zile cu ger şi ninsori. Termometrele vor arăta chiar şi minus 10 grade. Crestele munţilor au fost deja acoperite de zăpadă şi iarna dă semne că vrea să se instaleze şi în Capitală. 

Ninsoarea, adusă de aerul rece siberian, s-a abătut peste jumătate de ţară. Bucovina a "îmbrăcat" de aseară straiele de iarnă iar oamenii au profitat de moment.

Pe şoselele din Neamţ a fost nevoie de intervenţia utilajelor de deszăpezire. În localităţile Pipirig şi Petru-Vodă, în două ore, zăpada depusă pe drumuri a ajuns la câţiva centimetri. Mai multe tiruri neechipate corespunzător au fost trase pe dreapta şi puse pe avarii.

La munte, pe culoarul Rucăr-Bran, doar şoferii care au avut maşinile echipate au răzbit.

Meteorologii spun că vremea rea este alimentată şi de un ciclon format în zona Mării Negre. La Vârfu Omu, vântul a suflat puternic, iar temperatura resimţită a fost de minus 18 grade. Frigul s-a instalat rapit şi la Bâlea Lac. Minus 11 grade au arătat termometrele.

În Capitală, Primarul Gabriela Firea a mers să verifice parcul de utilaje.

Meteorologii avertizează că de vineri de dimineaţă şi până duminică la prânz, România intră sub o avertizare meteo de vreme deosebit de rece. Iar aerul cald care se deplasează dinspre Europa spre zona arctică dă peste cap tiparele vremii. La Polul Nord e neobişnuit de cald, iar în Europa vine gerul.

Şi în Bucureşti va ninge, iar temperatura va coborî la minus 2 grade. Iar săptămâna viitoare va începe tot cu vreme rece şi ninsori. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Vremea » Avertizare meteo de vreme deosebit de rece în România