Antena Meniu Search
x

Străzi inundate şi trafic bulversat după o furtună puternică în Bucureşti

O puternică furtună a afectat serios traficul pe mai multe străzi în Bucureşti, duminică seară. Imaginile amator au surprins scene de haos în intersecţiile acoperite de apă.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 21.06.2020, 18:43

O puternică furtună a inundat mai multe străzi din București, 21 iunie 2020 Vezi și
  • Capitala a fost vizată de cod portocaliu de furtună până la 18.30.
  • Pompierii au intervenit cu motopompe pe mai multe străzi.

Oraşul Bucureşti, dar şi mai multe localităţi din Ilfov au fost vizate de o avertizare de cod portocaliu de furtună, duminică seară, valabilă până la ora 18.30.

”Se vor semnala averse torențiale ce vor totaliza 20...25, izolat 30 l/m, descărcări electrice, vijelie”, atenţionau meteorologii.

Efectele ruperii de nori s-au văzut în doar câteva minute. Pe o porțiune a străzii Gheorghe Ionescu-Sisești, nivelul apei a crescut rapid. Localnicii, de altfel, s-au plâns că au de mai multă vreme probleme cu canalizarea.

O înregistrare video postată pe Facebook arată o puternică inundaţie în zona Herăstrău, în apropiere de Ambasada Chinei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Străzi inundate au fost şi în Pipera. Sistemul de canalizare nu a putut face faţă cantităţii mari de apă, pe unele artere.

În urma ploii abundente, cei de la ISU au lansat un mesaj către locuitorii unor cartiere din Bucureşti.

“Ca urmare a emiterii avertizarii meteorologice cod portocaliu pentru municipiul Bucuresti si unele localitati din judetul Ilfov, ISUBIF a remis mesaj de informare a populatiei prin intermediul panourilor electronice stradale si prin retelele de socializare. In acest moment intervenim cu motopompe pentru extragerea apei acumulate in curți și subsoluri, dupa cum urmeaza: strada Agricultori, strada Bujorului, strada Paris, Calea Grivitei și strada Mahatma Gandhi”, se afirmă în informare.

În Parcul Herăstrău, a fost semnalat un incident.

“Barca răsturnată pe lacul Herăstrău, zona restaurantului Pescarus, o persoana căzută in apa, care se tine de ambarcațiune. Intervenim cu o autospeciala cu barca și o ambulanta SMURD”, au transmis salvatorii.

Persoana aflată în pericol a fost salvată. Deocamdată, nu este clar dacă incidentul are legătură cu codul portocaliu de furtună emis pentru București.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Vremea » Străzi inundate şi trafic bulversat după o furtună puternică în Bucureşti