Antena Meniu Search
x

Trei zile de ninsori şi viscol începând de vineri seară. Zonele din România în care vine iarna

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe alerte de vreme severă, pentru majoritatea zonelor ţării. O avertizare de cod galben vizează intensificări ale vântului în toată țara, viscol și ninsori moderate cantitativ la munte, ninsori viscolite în Maramureș și Transilvania și va fi în vigoare de vineri și până în Ajunul Crăciunului, iar un cod portocaliu, valabil de mâine seară, anunţă viscol puternic în zona montană înaltă.

de Redactia Observator

la 22.12.2023, 15:30

Prima avertizare de cod galben a intrat în vigoare de vineri ora 12.00 și va fi valabilă până duminică, 24 decembrie ora 10.00. Fenomene vizate sunt intensificări ale vântului în toată țara, viscol și ninsori moderate cantitativ la munte, ninsori viscolite în Maramureș și Transilvania.

La munte vor fi rafale de 90...100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei, al Munteniei și local în Dobrogea, mai ales pe parcursul zilei de sâmbătă viteza vântului va atinge 65...70 km/h și pe arii restrânse 80 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 55...60 km/h.   

    

Trei zile de ninsori şi viscol începând de vineri seară. Zonele din România în care vine iarna

Trei zile de ninsori şi viscol începând de vineri seară

Pe acelaşi subiect

În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ (25...30 l/mp și peste 40... 50 l/mp în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali), iar vizibilitatea se va reduce semnificativ. Din noaptea de vineri spre sâmbătă (22/23 decembrie) în Maramureș și Transilvania temporar va ninge viscolit și se va depune strat de zăpadă. Pe arii restrânse, ninsori slabe viscolite vor fi și în Moldova, în Crișana și în Banat. 

A doua averizare de cod portocaliu intră în vigoare de vineri, ora 18.00 și până duminică, 24 decembrie ora 10.00. Va fi viscol puternic în zona montană înaltă.

În zona montantă înaltă (în general la peste 1500m), vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110...120 km/h, va fi viscol puternic, vizibilitate foarte redusă și zăpadă troienită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Trei zile de ninsori şi viscol începând de vineri seară. Zonele din România în care vine iarna