Antena Meniu Search
x

Video Furtuna Pia, care a măturat vestul Europei, se apropie de România. Vânt, lapoviţă şi ninsori, dar şi viscol puternic la munte, în acest weekend

Furtuna Pia, care a măturat vestul Europei, ajunge şi în România. Până acum, în Anglia, circulaţia trenurilor a fost perturbată, după ce vântul a atins şi 115 kilometri pe oră, iar mai mulţi copaci au căzut pe căile ferate din țară. Sute de persoane au rămas blocate pe peroane. 

de Redactia Observator

la 22.12.2023, 10:10

Vezi și

Furtuna Pia a cauzat şi mai multe pene de curent, iar pentru mai multe zone, meteorologii au emis şi un cod galben de ninsori. Danemarca e sub cod portocaliu de vânt extrem, la fel ca şi Germania, Slovacia şi Elveţia. Olanda se află sub ameninţarea inundaţiilor, în timp ce Lituania, Letonia şi Estonia au emis avertizări cod galben de vijelie. 

Ciclonul polar ajunge şi în România

Furtuna care va ajunge și în țara noastră aduce vânt, lapoviţă şi ninsori, dar şi viscol puternic în zona de munte, în acest weekend.

De astăzi, ora 12.00, până dimineața în Ajunul Crăciunului, toată țara se va afla sub atenționare de cod galben de vânt, izolat prin sudul și prin centrul țării pot fi rafale de peste 80 de kilometri pe oră, în timp ce pe la munte vorbim de rafale de peste 100 de kilometri, va ninge viscolit în Maramureș și Transilvania, mâine noapte și se va depune strat de zăpadă.

Tot astăzi, la ora 18.00, va intra în vigoare un cod portocaliu în zona montană înaltă, pe unde vor fi rafale de peste 120 de kilometri pe oră, așa că pe acolo va fi viscol foarte puternic, zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea extrem de scăzută, pe la miunte în următoarele zile va ninge însemnat cantitativ, se va depune strat de zăpadă în jur de 50 centimetri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Vremea » Furtuna Pia, care a măturat vestul Europei, se apropie de România. Vânt, lapoviţă şi ninsori, dar şi viscol puternic la munte, în acest weekend