Antena Meniu Search
x

După câteva zile de caniculă, vremea a întors foaia. Furtunile au pus, din nou, stăpânire pe ţară

Vântul puternic a smuls acoperişuri şi a pus la pământ zeci de copaci. Judeţul Mehedinţi a fost cel mai afectat. O furtună violentă a rănit 4 oameni. În câteva ore, meteorologii au emis trei avertizari de cod roşu.

De Redactia Observator la 08.07.2019, 11:26
Vezi și

Vântul puternic a smuls acoperişuri şi a pus la pământ zeci de copaci. Judeţul Mehedinţi a fost cel mai afectat. O furtună violentă a rănit 4 oameni. În câteva ore, meteorologii au emis trei avertizari de cod roşu.

Rafalele de vânt au depăşit 120 de km pe oră, în judeţul Mehedinţi. Acoperişurile au fost luate pe sus, iar zeci de copaci s-au prăbuşit şi câteva maşini au fost avariate.

Patru oameni, printre care doi copii, au trecut prin clipe de groază: un panou a căzut peste autoturismul în care se aflau. Din fericire, copiii nu au păţit nimic, dar părinţii lor au fost răniţi.

Alţi doi oameni au ajuns însă la spital, unul dintre ei - lovit de bucăţi smulse din foişorul din curte. Pompierii au intervenit la foc continuu.

Florentin Dragomir, sef ISU Mehedinţi: A trebuit sa chemam de acasa toate turele libere pentru a putea face fata, o mare problema o avem pe partea de electrica, sunt foarte multe cabluri care au fost rupte si ingreuneaza accesul in multe zone.

Marius Scrieciu, primar Dr. Tr.Severin: Sunt foarte multe pagube si de cand sunt in administrator nu a fost niciodata o furtuna asa de puternica, am mai avut 2-3 acoperisuri cazute, dar in acest moment peste 17 cazute este o cifra care ne uimeste si pe noi.

A fost rupere de nori şi în judeţul Dolj. Mai multe drumuri au fost blocate de copacii smulşi de vânt şi aruncaţi pe şosea. 

Şi la Arad, furtunile au făcut dezastru. Iar în Braşov, pe drumul care duce spre Cetatea Făgăraş, trei maşini au fost strivite de un copac doborât de furtună. Nu se afla însă nimeni înăuntru, autoturismele erau parcate.

Trei maşini au fost strivite de un copac doborât de furtună în judeţul Braşov, pe drumul care duce spre cetatea Făgăraş.

Din fericire, autoturismele erau parcate, nu era nimeni înăuntru, aşa că nu există victime. Angajaţii ISU au intervenit pentru a curăţa zona. Potrivit lor, acesta nu a fost singurul copac doborât de rafalele puternice de vânt.

Furia naturii va lovi, din nou, România! Ţară noastră se află sub cod portocaliu de vijelii, ploi puternice cu descărcări electrice şi grindină. Iar în unele zone vor cădea şi 50 de litri de apă pe metru pătrat, anunţă meteorologii.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » După câteva zile de caniculă, vremea a întors foaia. Furtunile au pus, din nou, stăpânire pe ţară