Antena Meniu Search
x

Video Furtunile lovesc cu putere în vestul țării. Sunt așteptate ploi torențiale, grindină și vijelii până la ora 10.00

Vestul ţării este lovit de furtuni puternice. În aceste momente este în vigoare un cod portocaliu de vreme severă, iar până la ora 10.00 sunt aşteptate vijelii şi ploi abundente. 

de Redactia Observator

la 06.08.2023, 07:47

Vezi și

Încă de azi noapte furtunile au pus stăpânire pe această zonă. Vântul a suflat cu rafale de până la 90 de kilometri pe oră în Timiş. Acoperişul unei benzinării a fost smuls şi aruncat în stradă, la Biled, lângă Timişoara. Traficul pe şoseaua de acolo a fost blocat ore în şir.

Furtuni sunt aşteptate astăzi în mai multe zone ale ţării. 

19 județe, sub avertizări cod galben și portocaliu de ploi, grindină și vijelii 

Codul galben de furtuni va fi în vigoare până ora 10.00. În Banat, Crișana, Oltenia, vestul Transilvaniei și al Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp. Potrivit ANM, pe parcursul zilei de duminică instabilitatea atmosferică se va manifesta îndeosebi în jumătatea de est a teritoriului. ANM a emis și un cod portocaliu instabilitate atmosferică accentuată, valabil tot până azi, la ora 10.00. În județele Arad, Timiș, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Gorj și în zona de munte a județului Vâlcea și Alba vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale în general de 70...80 km/h) și pe arii restrânse vijelii puternice și grindină. 

În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30...50 l/mp și izolat de peste 70...80 l/mp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Furtunile lovesc cu putere în vestul țării. Sunt așteptate ploi torențiale, grindină și vijelii până la ora 10.00