Antena Meniu Search
x

Galerie foto 19 județe intră în câteva ore sub avertizări cod galben și portocaliu de vreme severă. Ploi torențiale, grindină și vijelii până duminică dimineață

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă dimineață, noi avertizări de vreme severă. Astfel, de astăzi, de la ora 18.00, până duminică dimineață, este valabilă o alertă cod portocaliu de ploi torențiale, grindină și vijelii în nouă județe. De asemenea, de la ora 13.00 intră în vigoare un cod galben de furtuni, în Banat, Crișana, Oltenia, vestul Transilvaniei și al Munteniei.  

de Redactia Observator

la 05.08.2023, 10:24

Codul galben de furtuni va fi în vigoare în intervalul 5 august, ora 13.00 – 6 august, ora 10.00.

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Oltenia, vestul Transilvaniei și al Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp. Potrivit ANM, pe parcursul zilei de duminică instabilitatea atmosferică se va manifesta îndeosebi în jumătatea de est a teritoriului.

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu de furtuni

meteoromania.ro

Pe acelaşi subiect

ANM a emis și un cod portocaliu instabilitate atmosferică accentuată, valabil în intervalul 5 august, ora 18.00 – 6 august, ora 10.00. În județele Arad, Timiș, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Gorj și în zona de munte a județului Vâlcea și Alba vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale în general de 70...80 km/h) și pe arii restrânse vijelii puternice și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30...50 l/mp și izolat de peste 70...80 l/mp.

Județele vizate de codul portocaliu sunt: Arad, Timiș, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Gorj și în zona de munte a județului Vâlcea și Alba.

Caniculă în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, Oltenia, Muntenia și sud-estul Moldovei

Pe parcursul zilei de sâmbătă (5 august) în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, Oltenia, Muntenia și sud-estul Moldovei va fi caniculă, disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade.

Harta județelor afectate de codul galben de caniculă

Prognoză specială în București

Vremea va fi caniculară, disconfortul termic în continuare ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, dar spre sfârșitul intervalului va prezenta înnorări și va crește probabilitatea pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat. Valorile termice vor fi ușor mai scăzute față de ziua precedentă, astfel maxima va fi de 36...37 de grade, iar minima de 18...20 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Vremea » 19 județe intră în câteva ore sub avertizări cod galben și portocaliu de vreme severă. Ploi torențiale, grindină și vijelii până duminică dimineață