Antena Meniu Search
x

Video Furtunile puternice au închis toate porturile din Constanța. Activităţile sunt suspendate până joi

Până acum am avut parte de o vreme caldă, dar iarna se pregăteşte să îşi intre în drepturi. La malul mării, toate porturile maritime sunt închise din cauza rafalelor puternice de vânt. 

de Redactia Observator

la 12.01.2022, 08:30

Vezi și

Furtună în largul mării, porturi închise în Constanţa

Este furtună în largul Mării Negre, dar şi în apropierea ţărmului, aşa că toate activităţile sunt suspendate până joi. Şi în vestul ţării sunt probleme: ninsoarea a pus stăpânire pe mai multe judeţe şi a dat traficul peste cap. Pe litoral, rafalele de vânt au depăşit ieri 60-70 km/h. Pe faleza Cazinoului din Constanţa câţiva turişti nostalgici au înfruntat frigul şi vântul puternic pentru a admira şi fotografia spectacolul mării în luna lui Gerar.

Rafale de peste 80 de km/h

Până joi, zona Dobrogei va fi sub cod galben de vânt, iar rafalele vor depăşi chiar şi 80 de km/h. Valurile foarte mari au determinat autorităţile să suspende toate manevrele portuare:

Pe acelaşi subiect

"Avem o atenţionare meteorologică de vânt puternic în zona costieră a Mării Negre de la Centrul Regional Dogrogea prin care ni se comunică că intervalul de instabilitate a vremii ar dura până în data de 13 ianurie orele 18". 

Zeci de utilaje au acţionat pe drumurile naţionale

În Oradea, a nins ore bune, iar zăpada începe să se depună, spre bucuria localnicilor, care au postat clipuri pe o reţea de socializare. 

De altfel, s-a circulat în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri din vestul ţării. Aproape 100 de utilaje au acţionat pe drumurile naţionale şi au răspândit peste 560 de tone de material antiderapant. Tot în vestul ţării, vântul puternic a generat întârzieri uriaşe pe liniile de cale ferată. În total, patru trenuri au înregistrat întârzieri de peste 660 de minute. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Vremea » Furtunile puternice au închis toate porturile din Constanța. Activităţile sunt suspendate până joi