Antena Meniu Search
x

Curs valutar

HARTĂ. Aproape toată ţara, sub cod galben de caniculă. Temperaturile vor depăşi 36°C

Meteorologii au emis o avertizare Cod galben de caniculă, valabilă duminică și luni în aproape toată țara. În unele zone, temperaturile vor depăşi 36 de grade Celsius.

de Redactia Observator

la 30.06.2024 , 13:43

Potrivit ANM, în Crișana, Banat, sudul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și în Moldova se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi în general de 35-36 de grade, pe arii restrânse mai ridicate în sud și în est. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând nopți tropicale. Marți, 2 iulie, în sud-estul și estul țării, canicula va persista, disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală( ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Vezi și

Prognoză specială pentru Capitală

Pe acelaşi subiect

Temperaturile maxime vor ajunge până la 38 de grade Celsius în Capitală, potrivit unei prognoze speciale pentru București, emisă de ANM.

Astfel, de duminică, de la ora 10.00 până luni, la ora 9.00, în București, vremea va fi caniculară și disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar cea minimă va fi de 18...20 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

De luni, de la ora 9.00, până marți, la ora 9.00, canicula se va intensifica, disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 37...38 de grade, iar cea minimă de 19...20 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei
Vi se pare corect raportul calitate-preţ pe litoralul românesc?
Observator » Vremea » HARTĂ. Aproape toată ţara, sub cod galben de caniculă. Temperaturile vor depăşi 36°C