Antena Meniu Search
x

Jumătate de țară, sub avertizare cod galben de vreme severă. Urmează două zile cu furtuni puternice și rafale de peste 110 km/h la munte

Administrația Națioală de Meteorologie a emis, în această dimineață, un cod galben de vreme severă care vizează intensificări ale vântului în jumătate de țară. Potrivit specialiștilor. avertizarea meteo intră în vigoare din această noapte și este valabilă până sâmbătă dimineață.

de Redactia Observator

la 02.11.2023, 10:45

Codul galben este valabil în intervalul 2 noiembrie, ora 22.00 – 4 noiembrie, ora 3.00. Potrivit ANM, vântul se va intensifica treptat, pe parcursul nopții de joi spre vineri în Banat, Crișana și Maramureș, precum și în vestul Carpaților Meridionali, apoi și în Transilvania, Moldova și restul Carpaților Meridionali. Va avea viteze în general de 55...65 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, vor fi rafale de 80...110 km/h. Meteorologii precizează că vântul va avea intensificări temporare și în Dobrogea și celelalte zone de munte, iar în jumătatea vestică a teritoriului vor fi averse, cantitățile de apă urmând să depășească pe arii restrânse 15...20 l/mp.

Harta județelor afectate de codul galben

meteoromania.ro

Cum va fi vremea în București

În intervalul 2 noiembrie, ora 22:00 - 3 noiembrie, ora 8:00, cerul va fi temporar noros, cu probabilitate de ploaie mai ridicată în primele ore. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 6...9 grade. Vor fi condiţii de ceaţă.

Pe acelaşi subiect

Apoi, între 3 noiembrie, ora 8:00 și 4 noiembrie, ora 3:00, vremea se va încălzi faţă de ziua precedentă, astfel că temperatura maximă va fi de 21...22 de grade, iar cea minimă de 10...12 grade. Cerul va avea înnorări şi îndeosebi noaptea va creşte probabilitatea de ploaie. Vântul va sufla slab şi moderat. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

Furtuna Ciaran s-a dezlănțuit în vestul și centrul Europei 

O furtună de o violenţă ieşită din comun sperie Europa de Vest. În Franţa, rafalele de vânt au atins aproape 180 de kilometri pe oră, iar sute de copaci căzuţi au blocat circulaţia. Unele zone au rămas fără curent şi pompierii rămân în alertă continuă. 

Ieri, ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru Hexagon, unde de astăzi până joi este în vigoare un cod portocaliu de vânt, ploi abundente și inundații pentru 5 departamente din nordul țării. MAE informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Franța că Meteo France a anunțat un cod portocaliu de vânt, ploi abundente și inundații pentru 5 departamente din nordul țării. Codul a fost emis pentru Normandia, Bretania, Pays de Loire, Hauts de France și Centre Val de Loire, ca urmare a furtunii Ciaran, începând de miercuri, ora 22.00, până la finalul zilei de joi. Totodată, au fost anunțate averse de ploaie însemnate cantitativ, însoțite de intensificări ale vântului.

Pentru garantarea siguranței pasagerilor, va fi oprită circulația mai multor trenuri, în zilele de 1 și 2 noiembrie 2023, spre regiunile menționate. Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Vremea » Jumătate de țară, sub avertizare cod galben de vreme severă. Urmează două zile cu furtuni puternice și rafale de peste 110 km/h la munte