Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 2 noiembrie 2023. Temperaturile scad în mare parte din țară. Prognoza meteo ANM

Vremea de mâine 2 noiembrie 2023. În intervalul 1 noiembrie - 2 noiembrie 2023 vremea se va răci, dar valorile termice se vor menţine peste cele specifice datei. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări şi averse, izolat însoţite de descărcări electrice, pe arii restrânse la munte, în Transilvania, Moldova, Dobrogea şi izolat în Muntenia şi Maramureş. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări, local, în regiunile extracarpatice şi pe arii restrânse în centru, cu viteze la rafală în general de 40...50 km/h, dar şi la munte, cu precădere la altitudini mari, unde rafalele vor depăşi 65...75 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 grade în estul Transilvaniei şi 24 de grade în sud-estul Munteniei şi sudul Dobrogei.

de Redactia Observator

la 01.11.2023, 15:19

În regiunile sudice şi sud-estice, valorile termice vor fi în scădere, dar se vor situa în continuare peste normele perioadei, cerul va avea înnorări şi local va ploua. În restul teritoriului, temperatura aerului va creşte uşor şi va fi mai cald decât în mod obişnuit la început de noiembrie; cerul va fi variabil, iar probabilitatea de ploaie redusă.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări, îndeosebi noaptea, local în vest, în nord-est şi la munte, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăşi 75...85 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între 13 şi 20 de grade, iar cele minime între 0 grade în estul Transilvaniei şi 14 grade pe litoral şi în Dealurile de Vest. Pe alocuri se va forma ceaţă.

Prognoza meteo București 

Pe acelaşi subiect

Valorile termice vor fi în scădere şi se vor apropia de cele normale pentru începutul lunii noiembrie, cu o temperatură maximă de 17...18 grade. Cerul va fi temporar noros şi, mai ales după-amiaza, trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 6...9 grade. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

Vremea de mâine la munte

În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, cerul va fi temporar noros şi pe arii restrânse va ploua. În restul zonei montane, cerul va fi variabil, iar ploi slabe vor fi posibile doar izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări noaptea mai ales pe creste, unde rafalele vor depăşi 75...85 km/h. Temperaturile vor fi uşor mai ridicate faţă cele din ziua precedentă. Pe văi şi în depresiuni, izolat se va forma ceaţă.

Cum va fi vremea în Europa

Aspectul închis al vremii se va menține pe mai tot continentul cu excepția unei zone relativ mari din estul acestuia unde se află partea vestică a Bielorusiei și cea estică a Poloniei, Slovacia, Ungaria, Serbia, Albania, Grecia, Macedonia de Nord și vestul Bulgariei - cerul deasupra acestei zone fiind chiar degajat ori senin ore la rând. 

Totuși, majoritatea precipitațiilor se vor abate asupra țărilor iberice, vestice, De Jos și centrale - din Peninsula Iberică până în nordul Arhipelagului Britanic și sudul Pen. Scandinavice, din sudul Franței până în nordul Italiei și al Croației. Asemănătoare acestor sisteme bine organizate de precipitații vor fi cele din partea vestică a Turciei și din nord-vestul Marii Mediterane. 

Deși ploile din toate aceste regiuni vor fi în general abundente și generatoare de evenimente hidrologice nefaste, încă mai notabile (de fapt, severe) se prefigurează unele din nordul alpin al Italiei, din Slovenia și din Croația. 

Deosebit de regimul pluvial din jumătatea vestică a Europei va fi cel din restul continentului - beneficiind atât de pe urmă ploilor mai degrabă izolate, cât și a temperaturilor diurne care pe suprafețe mari din sudul și din sud-estul mediteraneene se vor apropia de 25 grade (chiar de 30, în sudul Greciei). 

Considerabil mai rece decât în aceste din urmă regiuni va fi în cele nordice, unde și precipitațiile mixte - deși nu răspândite - apar deja de săptămâna trecută mai frecvent decât ploaia. Vânt intens pe timp îndelungat se va observa în Portugalia și Spania (mai ales în sudul acestora), în Franța (mai ales în nordul sau), în Regatul Unit, în vestul Italiei, în estul Germaniei și în Danemarca.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Vremea 2 noiembrie 2023. Temperaturile scad în mare parte din țară. Prognoza meteo ANM