Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto Jumătate de ţară, sub avertizări cod galben de ploi torenţiale în următoarele 24 de ore. Ninsori şi viscol la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni dimineaţă, noi avertizări cod galben de ploi torenţiale și vânt puternic în mai multe zone din ţară. La munte, ANM anunţă ninsori şi viscol.

de Redactia Observator

la 30.09.2024 , 10:30

Astfel, până marți dimineața, la ora 10.00, este în vigoare o avertizare cod galben valabilă în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei. În aceste zone vor fi averse, iar mai ales prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25-40 l/mp și izolat peste 50 l/mp. Vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 50-70 km/h. Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45-55 km/h, vor mai fi pe parcursul zilei și în vestul și sud-vestul țării.

Harta județelor afectate de codul galben de vreme severă

meteoromania.ro

Lapoviţă şi ninsori la munte

Articolul continuă după reclamă

O altă avertizare cod galben valabilă tot până marți la ora 10.00 vizează Carpații Orientali și Meridionali, unde, la altitudini în general de peste 1700 m, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar vântul va avea intensificări, cu viteze de 70-90 km/h.

Pe acelaşi subiect

De asemenea, un cod galben va intra în vigoare marți la ora 10.00 și va fi valabil până miercuri la ora 10.00. În acest interval, în Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și estul Munteniei, vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 50-70 km/h.

Harta județelor afectate de codul galben de vreme severă

meteoromania.ro

Frig şi ploi în Capitală. De marți se încălzește

Vremea va închisă și rece, luni, în Capitală, dar de marți se încălzește ușor, se arată în prognoza specială pentru București emisă de ANM.

Astfel, de luni până marți la ora 10.00. vremea în București va fi închisă și rece. Pe parcursul zilei temporar va ploua slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimă va fi de 9-11 grade. Vântul va sufla slab și moderat. De marți dimineața până miercuri la ora 10.00, valorile termice vor crește față de ziua precedentă. Temperatura maximă va fi de 19-21 de grade, iar cea minimă de 7-9 grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

Cerul va fi variabil, cu înnorări în primele ore ale intervalului. Vântul va sufla slab și moderat.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
IRCC creşte iar. Vă gândiţi să faceţi o refinanţare?
Observator » Vremea » Jumătate de ţară, sub avertizări cod galben de ploi torenţiale în următoarele 24 de ore. Ninsori şi viscol la munte