Antena Meniu Search
x

Video "Mamă!". Grindina, ploile și vijeliile au lovit cu putere Capitala. Oamenii s-au adăpostit care pe unde a putut

Capitala a fost dată din nou peste cap, aseară, de o furtună deosebit de violentă. Ploile torenţiale, însoţite de fulgere şi căderi de grindină au inundat străzile şi au dărâmat mai mulţi copaci, care au distrus şi maşini în cădere. Vijelia a afectat şi localităţile din jurul Bucureştiului, unde a căzut piatră de mari dimensiuni, iar străzile au fost acoperite de ape. 

de Redactia Observator

la 06.06.2022, 08:34

Vezi și

După o zi caniculară, norii de furtună s-au adunat deasupra Bucureştiului şi a localităţilor învecinate. 

În scurt timp, cerul a început să fie brăzdat de fulgere. Fascinaţi de viteza cu care se succedau descărcările, oamenii au ieşit la ferestre să filmeze spectacolul din atmosferă. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Tunetele au venit însă la pachet cu o rupere de nori, pe măsură ce norii au înaintat. 

Bucureștenii, avertizați prin RO-Alert să se pună la adăpost

Bucureştenii au primit un prim mesaj prin RO-Alert prin care erau avertizaţi să se pună la adăpost din calea ploii torenţiale şi a vijeliei. Nu toţi au avut, însă, cum să facă asta. 

În sudul oraşului, străzile s-au inundat. 

Evitaţi Iuliu Haţeganu. E apa până la pragul de la maşină.

Pe lângă ploaia torenţială au fost şi căderi de grindină. În cartierul Apărătorii Patriei, oamenii s-au pus la adăpost şi au filmat cum bucăţile de gheaţă ricoşează din asfalt.

Mamă!

Piatra nu a căzut doar în Bucureşti, ci şi în localităţile din jurul Capitalei. În Măgurele, şoferii prinşi pe drum de furtună s-au grăbit spre casă în speranţa că grindina nu le va sparge parbrizul. Din curţi, oamenii au adunat bucăţile de gheaţă de dimensiuni mari şi forme neregulate.

Ploaia amestecată cu grindină a căzut şi în Popeşti Leordeni, unde a afectat curţile localnicilor. Dar şi în Bragadiru, unde piatra care a picat din cer a avut dimensiuni comparabile cu un ou de găină. Nici Giurgiu nu a fost scutit de fenomenele extreme. Şi aici, ploaia torenţială a fost însoţită de căderi de grindină de aceeaşi formă zimţată.

Cod roşu de vijelii şi ploi în Călăraşi, Ialomiţa şi Ilfov

Furtuna de cod portocaliu, anunţată în Bucureşti, a dat în scurt timp traficul peste cap. 

Ploile au continuat să cadă în cantităţi mari până aproape de miezul nopţii. 

Autorităţile au emis o a doua avertizare prin Ro-Alert, prin care oamenii erau rugaţi să evite orice deplasare. În Călăraşi, Ialomiţa şi Ilfov a fost instituit cod roşu de vijelii şi ploi. În Popeşti Leordeni, străzile s-au transformat repede în râuri. Maşinile abia au mai putut înainta, iar oamenii prinşi pe străzi au fost nevoiţi să meargă spre case prin apa care le depăşea cu mult nivelul gleznelor.

Alţii au făcut, însă, haz de necaz. 

Avem peşte de vânzare! 

Peşte avem de vânzare!

Capitala, paralizată de furtuni şi căderi de grindină

Mai puţin fericiţi au fost locuitorii din Capitală, unde vremea extremă a provocat numeroase pagube. Pompierii au intervenit la 10 copaci rupți și 6 maşini avariate. 

Pe strada Cărămidarii de Jos, un copac a căzut pe două autoturisme parcate, iar pe Olteniţei un pom a distrus o maşină şi un altul s-a dărâmat pe o casă.  

Iar pe şoseaua Chitilei, un autoturism care ar fi mers cu prea multă viteză pe carsabilul ud a intrat într-o autoutilitară parcată. Două persoane au fost rănite, dintre care una a ajuns la spital. 

Din cauza furtunii, mai multe avioane care trebuiau să aterizeze la Bucureşti au fost deviate spre alte aeroporturi. O aronavă a ajuns la Craiova, alta a fost deviată spre Bulgaria. Iar o cursă care venea din Anglia a fost direcţionată spre aeroportul Mihail Kogălniceanu, din Constanţa. Oamenii nu au putut fi cazaţi, mulţi dintre ei fiind sfătuiţi să ajungă la Bucureşti pe cont propriu. În cele din urmă, două autocare au fost puse la dispoziţia călătorilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Vremea » "Mamă!". Grindina, ploile și vijeliile au lovit cu putere Capitala. Oamenii s-au adăpostit care pe unde a putut