Antena Meniu Search
x

Update Cod Portocaliu de furtună în București: vijelie puternică, cu fulgere și rafale de 90 de km/h. Avertizare RO-ALERT

Cod Portocaliu de vremea rea, în București. O furtună cu averse torențiale, descărcări electrice și grindină a măturat mai multe zone din Capitală și județul Ilfov. Autoritățile au emis și un mesaj RO-ALERT.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 05.06.2022, 22:56

UPDATE 22:55. Un nou Cod Portocaliu de furtună, în București

Potrivit meteorologilor, până duminică la ora 23:50 este așteptată o vijelie puternică cu rafale de 70 - 90 km/h, grindină de dimensiuni mici și medii, averse torențiale care vor acumula peste 25 l/mp și frecvente descărcări electrice.

UPDATE 22:25. Avertizare meteo Cod Roșu în Ilfov, Ialomița și Călărași

Mai multe localități din Ilfov, Ialomița și Călărași sunt duminică seara sub avertizare Cod roșu de vijelii și averse.

Pe acelaşi subiect

Potrivit ANM, sunt vizate localitățile Movilița, Sinești, Drăgoești din județul Ialomița, Fundulea, Fundeni, Frumușani, Vasilați, Plătărești, Sohatu, Sărulești, Gălbinași, Tămădău Mare, Belciugatele, Gurbănești din județul Călărași, precum și Voluntari, Pantelimon, Brănești, Cernica, Afumați, Glina, Moara Vlăsiei, Găneasa, Ștefăneștii de Jos, Petrăchioaia, Dascălu, Popești-Leordeni din județul Ilfov.

În aceste zone se vor semnala vijelie puternică cu rafale de 75 - 90 km/h, grindină de dimensiuni medii și mari, averse torențiale care vor acumula peste 35 l/mp și frecvente descărcări electrice.

UPDATE 21:50. S-a emis mesaj RO-ALERT: Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire!

În București, meteorologii anunțaseră o vijelie puternică cu rafale de 75 - 90 km/h, averse torențiale care vor acumula peste 30 l/mp, frecvente descărcări electrice și grindină de dimensiuni mici și medii.

Cazuri în desfășurare în București: 

Str. Cărămidarii de Jos - copac căzut pe autoturism

Șos. Olteniței 75 - copac căzut pe imobil

Str. Reșița 20 - Creangă căzută pe trotuar

Șos. Olteniței 240 - copac căzut pe autoturism

Cod Portocaliu de furtună în București

Observator

Cod Portocaliu de ploi și vijelii și în județele Ilfov și Giurgiu

Fenomene meteorologice asteptate: vijelie puternică (rafale de 75 - 90 km/h), averse torențiale care vor acumula peste 30...35 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici și medii. Avertizarea este în vigoare până la ora 22:30.

Județul Giurgiu: Mihăilești, Bolintin-Deal, Buturugeni, Grădinari, Iepurești, Bulbucata;

Județul Ilfov: Măgurele, Bragadiru, Domnești, Clinceni, Ciorogârla, Cornetu;

Cod Portocaliu de vreme severă în județele Călărași, Giurgiu și Ilfov

Județul Călăraşi: Fundeni, Frumușani, Plătărești;

Județul Giurgiu: Adunații-Copăceni, Vărăști;

Județul Ilfov: Jilava, Brănești, Cernica, Vidra, Glina, 1 Decembrie, Berceni, Dărăști-Ilfov, Copăceni, Popești-Leordeni;

Se vor semnala: vijelie puternică cu rafale de 75 - 90 km/h, averse torențiale care vor acumula peste 30 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici și medii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Vremea » Cod Portocaliu de furtună în București: vijelie puternică, cu fulgere și rafale de 90 de km/h. Avertizare RO-ALERT