Antena Meniu Search
x

Meteo: Ploi torențiale, grindină și vijelii în jumătate de țară. Cod galben de vreme extremă până mâine noapte

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate, valabilă de vineri până sâmbătă seara, în Banat, Crișana, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, nord-vestul Olteniei șilocal în Transilvania.

de Redactia Observator

la 09.09.2022, 10:55

ANM transmite că vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...30 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp. Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii mai restrânse și în restul țării.

Harta județelor afectate de codul galben / meteoromania.ro

Vreme călduroasă în București

Vremea va fi călduroasă vineri, în București, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul valorii de 32 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea când va crește probabilitatea pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 16...18 grade. 

Sâmbătă vremea va fi caldă. Cerul va avea înnorări temporare, iar la începutul și spre sfârșitul intervalului vor fi condiții pentru averse, descărcări electrice și unele intensificări ale vântului.

Temperatura maximă va fi de 29...30 de grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » Meteo: Ploi torențiale, grindină și vijelii în jumătate de țară. Cod galben de vreme extremă până mâine noapte