Antena Meniu Search
x

Meteo: Ploile torențiale și vijeliile continuă. Mai bine de jumătate de țară, sub cod galben de vreme rea, în următoarele ore

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat codul galben de vreme severă. Astfel, o alertă de instabilitate atmosferică este valabilă în 29 de județe până luni seară.

de Redactia Observator

la 15.08.2022, 11:40

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul luni ora 11.00 – 22.00, la munte, în Dobrogea, local în Muntenia, Transilvania, Moldova, Maramureș și nordul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...40 l/mp și pe arii restrânse 50...70 l/mp.

Județele viozate sunt Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Hunedoara , Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța și Călărași.

Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala luni, pe arii restrânse și în restul teritoriului, iar marți cu precădere în nord, centru și est.

Meteo: Ploile torențiale și vijeliile continuă. Mai bine de jumătate de țară, sub cod galben de vreme rea, în următoarele ore

meteoromania.ro

Pe acelaşi subiect

Posibile ploi în București. Prognoza specială a meteorologilor pentru Capitală

Luni sunt posibile perioade cu ploi în București, iar temperatura maximă va fi cuprinsă între 27 - 28 de grade, relevă prognoza specială pentru Capitală. ANM a emis prognoza specială pentru Capitală, pentru intervalul luni ora 11.00 - ora 22.00.

Vor fi perioade în care vor mai fi posibile averse care să cumuleze 5...10 l/mp și izolat 15 l/mp.

Temperatura maximă va fi de 27...28 de grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » Meteo: Ploile torențiale și vijeliile continuă. Mai bine de jumătate de țară, sub cod galben de vreme rea, în următoarele ore