Antena Meniu Search
x

Video Ninsori și viscol până diseară, apoi vremea se schimbă din nou. Meteorolog ANM: "Marţi, vom avea temperaturi între 17 şi 20 de grade"

La munte a venit, oficial, iarna! Prima ninsoare serioasă din acest sezon rece a căzut abia ieri, cu două luni mai târziu decât în alţi ani. O bună parte din ţară se află în continuare sub atenţionări cod galben de ninsori şi vânt puternic. 

de Redactia Observator

la 12.11.2023, 09:32

Vezi și

Pe creste, zăpada trece de un sfert de metru în majoritatea munţilor. În Bucegi, la 2.000 de metri altitudine, până în această seară se anunţă rafale de 90-100 de kilometri pe oră. Salvamontiştii i-au avertizat pe turişti că nu este vreme bună de drumeţii. 

Salvamont Bușteni: Tot platoul este acoperit de zăpadă. Ceaţa face ca vizibilitatea să fie redusă la 15-20 de metri cel mult.  

La Rânca a nins fără oprire. Localnicii şi turiştii s-au trezit în plină iarnă

Doar şoseaua nu era acoperită cu zăpadă. Bucuroşi, copiii au încins rapid primele bătăi cu bulgări din acest sezon. În timp ce copiii s-au bulgărit, adulţii au făcut şedinţe foto la zero grade Celsius.

Pe acelaşi subiect

Diana Speretoiu, reporter Observator: La cota 1600, turiştii se bucură de primele imagini de iarnă. În decor deja stratul de zăpadă măsoară 15 cm, iar meteorologii anunţă ninsori şi în zilele următoare.

Prima ninsoare serioasă a deschis apetitul turiştilor pentru excursii. Încurajaţi de zăpadă, administratorii domeniului schiabil de la Rânca se pregătesc să deschidă sezonul de schi la 1 Decembrie.

Constantin Pănescu, hotelier: De la primele ore ale dimineţii au sunat turiştii şi pentru rezverările de la Sfântul Andrei şi 1 decembrie. 

Tiloiu Petrişor, reprezentant centru inchirieri: Mai avem puţin de lucru la pârtie, dar în general lucrurile se apropie de finalizare, aşteptăm turiştii. 

Zăpadă și pe Transfăgărăşan

Şi pe Transfăgărăşan a nins abundent, la o săptămână de când şoseaua a fost închisă circulaţiei. Iar în nordul ţării, la staţia meteo Iezer din Maramureş, ninsoarea a acoperit pământul cu un strat consistent de zăpadă. În Capitală încă nu a nins, dar vremea dă semne că se aproapie iarna.

Seara trecută, crengile mai multor copaci din sectorul 2 au fost puse la pământ din cauza vântului care a suflat cu putere. Până diseară toate zonele montane sunt sub cod galben de viscol şi ninsori. În centrul, sudul şi sud-estul ţării vor fi rafale de peste 55 de kilometri pe oră.

După care, vremea se schimbă, din nou.

Mihai Huştiu, meteorolog: Marţi vom avea temperaturi între 17 şi 20 de grade. Asta înseamnă 7-8 grade peste regimul termic normal.

Meteorologii nu se încumetă să spună, încă, dacă vom avea zăpadă de Crăciun. La Bucureşti, de 10 ani nu am mai avut parte de ninsori pe 25 decembrie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Ninsori și viscol până diseară, apoi vremea se schimbă din nou. Meteorolog ANM: "Marţi, vom avea temperaturi între 17 şi 20 de grade"