Antena Meniu Search
x

Galerie foto Trei județe, sub avertizări cod portocaliu de ninsori viscolite și vânt puternic, în zona de munte. Rafale de peste 120 km/h

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări cod portocaliu de ninsori și viscol în trei județe. Alertele vizează zonele de munte și sunt valabile până la ora 10.00.

de Redactia Observator

la 12.11.2023, 07:11

Meteorologii au emis, în aceată dimineață, avertizări nowcasting de ninsoare şi vânt puternic, care la rafală poate ajunge la peste 120 de kilometri pe oră. Alertele sunt valabile până la ora 10:00 pentru zonele înalte de munte din judeţele Covasna, Vrancea, Buzău.

În Covasna, este vizată zona de munte a localităților: Întorsura Buzăului, Ozun, Sânzieni, Sita Buzăului, Ghelința, Bățani, Cernat, Brețcu, Turia, Barcani, Ojdula, Vâlcele, Boroșneu Mare, Bodoc, Ghidfalău, Belin, Dobârlău, Reci, Hăghig, Micfalău, Bixad, Poian, Aita Mare, Mereni, Malnaș, Moacșa, Estelnic, Comandău. Aici, se vor semnala intensificări puternice ale vântului care vor depăși la rafală 80-90 km/h, viscolind ninsoarea şi reducand vizibilitatea sub 50 m.

În Vrancea, este vizată zona de munte a localităților: Nereju, Tulnici, Vrâncioaia, Soveja, Nistorești, Vintileasca, Jitia, Spulber. Aici, se vor semnala intensificări puternice ale vântului care vor depăși la rafală 90...120 km/h.

În Buzău, este vizată zona de munte a localităților: Nehoiu, Lopătari, Gura Teghii, Chiojdu, Siriu, Mânzălești, Bisoca, Brăești, Colți, Bozioru, Chiliile. Aici, se vor semnala intensificări puternice ale vântului care vor depăși la rafală 90...120 km/h.

Pe acelaşi subiect

Viscolul a doborât mai mulți copaci, în Pasul Tihuța

Viscolul a doborât, în noaptea de sâmbătă spre duminică, mai mulți copaci, în Pasul Tihuța, la granița dintre județele Bistrița-Năsăud și Suceava. "Urmare a ninsorii și a viscolului, în Pasul Tihuța spre județul Suceava au căzut câțiva copaci pe carosabil, fără a bloca circulația", informează ISU Bistrița-Năsăud. Intervine Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Tiha Bârgăului. Pasul Tihuța, situat la altitudinea de 1200 de metri, este trecătoarea care leagă Transilvania și Moldova.

Cod galben de vânt, ninsori și viscol la munte

De asemenea, un cod galben de vânt, ninsori și viscol la munte intră în vigoare duminică dimineață. Astfel, în intervalul 12 noiembrie, ora 08 – 12 noiembrie, ora 18, vântul va avea intensificări în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei și în sudul Transilvaniei, cu viteze de 55...65 km/h și izolat peste 70 km/h. În zona Carpaților Orientali va ninge moderat cantitativ (10...15 l/mp) și va continua să se depună strat de zăpadă. 

Harta județelor afectate de codul galben de ninsori și viscol la munte

meteoromania.ro

La munte vor fi rafale de 60...80 km, iar la altitudini mai mari de 1700 m, peste 90...110 km/h și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate scăzută.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Trei județe, sub avertizări cod portocaliu de ninsori viscolite și vânt puternic, în zona de munte. Rafale de peste 120 km/h